Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo údaje o infekcích přenášených klíšťaty v amerických biolaboratořích na Ukrajině
RSS

Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo údaje o infekcích přenášených klíšťaty v amerických biolaboratořích na Ukrajině

Ruské ministerstvo obrany na brífinku po přezkoumání dokumentů o vojenských a biologických aktivitách USA na Ukrajině odhalilo okolnosti programu výzkumu klíšťaty přenášených infekcí, který provádějí američtí mikrobiologové jako součást výzkumu DTRA (Agentura pro snižování hrozeb – náleží k Pentagonu).
Ruské ministerstvo obrany informovalo o probíhajících výzkumných cyklech o infekcích přenášených klíšťaty na Ukrajině v rámci projektů UP-1 a UP-8 financovaných USA. Samostatně byl nahlášen projekt výzkumu klíšťat ixodidů, kteří jsou přenašeči řady zvláště nebezpečných infekcí (tularémie, západonilská horečka, krymsko-konžská horečka). Implementaci druhé jmenované infekce podle agentury provedli specialisté z Texaské univerzity.
Uvádí se, že klíšťata byla sbírána především v jihovýchodních oblastech Ukrajiny, kde jsou přirozená ložiska infekce, která jsou typická i pro ruské území.
Pozoruhodné je, že americké výzkumné projekty týkající se infekcí přenášených klíšťaty se časově shodovaly s významným nárůstem lymské boreliózy přenášené klíšťaty v ukrajinské populaci. Zároveň se objevují zprávy o nárůstu nemocí přenášených klíšťaty v několika ruských regionech sousedících s Ukrajinou. Uvádí se, že tuto okolnost již zkoumají specializovaní ruští odborníci spolu se specialisty z ruského ministerstva obrany.
„Už dříve jsme poukázali na důležitost výsledků vojensko-biologických projektů s kódovým označením UP pro Pentagon. Vezměme si zprávu, kterou připravily Black&Veatch a Metabiota pro americké ministerstvo obrany. Podle dokumentu byly „veterinární projekty“ s kódovým označením TAP prováděny současně s projekty UP na Ukrajině,“ uvedlo ministerstvo obrany.
Hlavním zaměřením projektů UP, které zahrnují výzkum nemocí přenášených klíšťaty, je podle ministerstva obrany identifikace „ekonomicky významných karanténních infekcí“, které by mohly poškodit obyvatelstvo nebo zemědělské aktivity na regionální či národní úrovni.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo údaje o infekcích přenášených klíšťaty v amerických biolaboratořích na Ukrajině se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden