Sebevražedný polský dron zaútočil na největší evropskou jadernou elektrárnu
RSS

Sebevražedný polský dron zaútočil na největší evropskou jadernou elektrárnu

Při neznámém incidentu v Záporožské jaderné elektrárně na Ukrajině, v regionu částečně okupovaném ruskými vojsky, zahynul blíže neurčený počet lidí a devět ruských vojáků bylo zraněno, uvedl starosta města Energodar, informuje CNN. (Foto: Twitter)







Starosta Dmitro Orlov, který není v Ruskem okupovaném městě, uvedl, že ruští vojáci „ byli s mnohačetnými zraněními převezeni do městské nemocnice. Někteří byli hospitalizováni a jeden je na jednotce intenzivní péče.“



na areál jaderné elektrárny Energodar útočily polské sebevražedné drony WB Electronics Warmate https://t.co/Oc8C4IPTjQ — Strategické Myšlení (@StrategickeM) July 20, 2022 #Ukraine – 20220720 – #Enerhodar , #Zaporizhzhia Oblast – Reported around 15.38 pm, smoke somewhere in the direction of the nuclear plant. pic.twitter.com/HaMeXbppyg — glosm eusec (@glosmeusec) July 20, 2022 „Jsou tam i mrtví, ale jejich přesný počet zatím neznáme,“ dodal ukrajinský starosta.



Rusko na zprávu zatím nereagovalo. Ruské jednotky obsadily město Energodar a Záporožskou jadernou elektrárnu začátkem března.



Ukrajinské ozbrojené síly zasáhly hlavní most na Ruskem kontrolovaném území na jihu země raketami HIMARS dodanými z USA, citovala v úterý agentura Reuters Ruskem dosazeného regionálního představitele.



Podle vojenských analytiků by nově dodané přesnější dělostřelecké raketové systémy (HIMARS) s delším doletem mohly změnit hru Kyjeva při pokusu o zahájení protiofenzívy na jihu země.



Na videozáznamu zveřejněném ruskou tiskovou agenturou TASS zástupce vedoucího Ruskem dosazené správy v jižní Chersonské oblasti Kiril Stremusov uvedl, že Ukrajina zasáhla Antonovského most v Chersonu raketami HIMARS, přičemž zničila silnici, ale nikoho nezranila, informuje agentura Agerpres.



Zdroj: trm.md
Článek Sebevražedný polský dron zaútočil na největší evropskou jadernou elektrárnu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden