Čína nasadila tanky na ochranu bank před rozzuřenými občany
RSS

Čína nasadila tanky na ochranu bank před rozzuřenými občany

Čínská vláda nasadila tanky, aby zabránila rozčarovaným obyvatelům vybírat své úspory z bank, které se potýkají s krizí. (Foto: Youtube)







Video pořízené pravděpodobně ve městě Rizhao v provincii Shandong ukazuje řadu tanků, které obklopují pobočku místní banky, aby zabránily nespokojeným občanům vybrat si své peníze, které vláda podle uživatele Redditu nyní klasifikuje jako „investiční produkty“.



V Číně vyjíždějí do ulic tanky na ochranu bank.





Důvodem je prohlášení chenanské pobočky Bank of China, že úspory lidí v jejich pobočce jsou nyní „investičními produkty“ a nelze je vybrat.



Rizhao, Shandong province – Several videos broadcast on RS showing tanks deployed in the street, for unknown reasons? Some claim to protect the Henan branch of the Bank of China pic.twitter.com/HRylsnghSs — We The Fringe (@DaleFourTrump) July 20, 2022 Čínské úřady tvrdí, že skupina Henan Xincaifu Group převzala těchto pět bank prostřednictvím „interních a externích tajných dohod“ a „nezákonně“ získávala vkladatele pomocí praktik peer-to-peer fundraisingu.



Minulý týden začaly v provincii Che-nan propukat runy na banky kvůli zprávám o zmizení jejich vkladů v celkové výši 6 miliard dolarů (40 miliard jüanů), přičemž videa zachycují, jak čínští úředníci násilně zasahují proti lidem, kteří se snaží dostat ke svým penězům.



Občané vtrhli do budovy Bank of China v Zhengzhou kvůli zmrazení bankovních účtů. Banky loni v dubnu zmrazily vklady v hodnotě milionů dolarů a střadatelům pouze vysvětlily, že potřebují modernizovat své interní systémy. Od té doby zákazníci nedostali žádné sdělení.



Crackdown on massive bank protests in Henan. 400,000 people can’t access their bank accounts. $6 billion dollars is on the line. #china #henan #Henanbankcrisis pic.twitter.com/eGSn2VVydQ — China Uncensored (@ChinaUncensored) July 11, 2022 Čínský bankovní regulátor trval na tom, že vkladatelé s částkou nižší než 7 400 dolarů (50 000 jüanů) dostanou své peníze po částech, a vyzval pro klienty, kteří své prostředky neobdrželi, aby „trpělivě čekali“.



„Akční plán spočívá ve vyplacení jistiny těchto zákazníků po částech,“ uvedl v neděli nejmenovaný úředník Čínské komise pro regulaci bankovnictví a pojišťovnictví (CBIRC).



Některé zprávy však naznačují, že laobaixing (obyčejní lidé) své vklady možná nikdy nedostanou zpět.



Komunistická strana Číny „dělá ze statisíců vkladatelů účastníky finančních podvodů a nezákonného shromažďování finančních prostředků“ , poznamenal China Observer a dodal, že je „vysoce pravděpodobné“, že vkladatelé „své peníze zpět nedostanou“.



ČKS začala minulý měsíc potlačovat tyto protesty tím, že proti občanům vyzbrojila zdravotní kódy COVID, které jsou zapracovány do jejího systému sociálního kreditního hodnocení, a v aplikaci COVID pas jim zavedla „červený“ kód, který jim brání v přístupu na veřejná místa.



Redaktor časopisu Human Events Jack Posobiec poznamenal, že podobné runy na banky zahrnující vojenský zásah by mohly přijít i do Spojených států.



„Pokud si myslíte, že jde jen o čínské banky, čeká vás něco jiného, protože přesně to samé by se stalo tady ve Spojených státech,“ varoval minulou středu.



. @JackPosobiec on people in China protesting frozen bank accounts: "If you think that's just Chinese banks, you got another thing coming because that's the same exact thing that would happen here in the U.S." pic.twitter.com/GOi1BagIIj — The Post Millennial (@TPostMillennial) July 13, 2022 Zdroj: infowars.com
Článek Čína nasadila tanky na ochranu bank před rozzuřenými občany se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden