Italská vláda definitivně padla, kdo bude příští premiér? (video)
RSS

Italská vláda definitivně padla, kdo bude příští premiér? (video)

Již definitivně padla vláda Italy velmi neoblíbeného, nikým nevoleného a Bruselem dosazeného Maria Draghiho.  Jedinou stranou, která ho podpořila a vyslovila důvěru vládě byla PD, což je italská sociální demokracie, silně promigrační strana, kterou volí zpravidla „Novoitalové“, členové Antify a zaměstnanci promigračních neziskovek či jednoduše kdokoli, kdo na invazi vydělává. Záhy po svržení vlády se stal Draghi oficiálním šéfem „sjednocené levice“ v čele s již uvedenou PD.
Připomínám, že v italské velké koalici byly všechny parlamentní strany, vyjma Bratří Itálie vedenými Giorgiou Meloni.  To byla jediná opoziční strana, která logicky vládu nepodporovala. Proti důvěře vládě – resp. Draghimu – se ovšem postavily i strany vládní koalice. Těmi jsou Forza Italia, pravicová strana vedená bývalým premiérem Silviem Berlusconim, Liga, formace Mattea Salviniho a uskupení Hnutí 5 hvězd (M5S) bývalého předsedy vlády Giuseppe Conteho.
Itálie je co do počtu obyvatel jednou z největších zemí EU, lze říci, že je to Itálie, Francie a Německo, kdo v EU rozhoduje. U těchto tří zemí je proto velmi důležité, kdo tam aktuálně vládne, neboť právě tyto země mají vliv na celkovou politiku EU.
Draghiho vláda se stala v Itálii extrémně neoblíbenou. Posledním skandálem vlády bylo zjištění soudu, že vládou vyhlášené povinné očkování experimentální vakcínou (v Itálii bylo povinné u všech 50+, zdravotníků, učitelů a některých dalších profesí) bylo projevem fašismu, cituji výrok soudkyně Susanny Zanda : Po zkušenosti s nacisticko-fašistickým režimem nelze obětovat jednotlivce pro kolektivní zájem (více si budete moci přečíst v samostatném článku k tomuto tématu).
Itálie se také dostala do situace, kdy přijímá rekordní počty invazistů, jejichž kriminalitu již ovšem nelze přehlížet. Jenže zatímco o džihádisty se vláda skvěle stará, stále více Italů již žije na hranici bídy a jsou nuceni stát v dlouhých frontách na potravinovou pomoc. To samozřejmě opět výrazně snížilo důvěru ve vládu.
Italové mají spoustu důvodů nedůvěřovat Draghiho vládě, což se ovšem projevuje i na poklesu preferencí stran, které Draghiho vládu držely. Mimo jiné Salviniho Liga spadla z asi 34% preferencí v roce 2019 na současných asi 16%.
Kdo tedy bude pravděpodobným premiérem? Zde by zřejmě bylo namístě psát spíš „premiérkou.“ Jisté je, že tou se stane Giorgia Meloni, jejíž Bratři Itálie jasně vedou všechny žebříčky preferencí s asi 21-22%. Strana jednoduše vydělala na tom, že nešla jako jediná do vlády, Meloni vysála voliče Salvinimu. Takřka jistá vládní koalice tak bude Meloni – Salvini – Berlusconi.
Ovšem již nyní se vytvořil nový „slepenec“ stran pod vedením Draghiho. Levicová probruselská koalice by měla nastoupit proti uvedeným pravicovým stranám, které předpokládají, že budou vládnout.
Draghiho vláda byla jedna velká tragédie. A to až taková, že i poslanci, kteří byli její součástí, po pádu vlády nadšeně tleskali, jak můžete sami vidět ve videu níže:

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Italská vláda definitivně padla, kdo bude příští premiér? (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden