Ruská televize: Británie může být „utopena v radioaktivním tsunami“
RSS

Ruská televize: Británie může být „utopena v radioaktivním tsunami“

Nedávný pořad ruské státní televize vyvolal pobouření a dostal se na titulní stránky novin ve Spojeném království poté, co televizní moderátor předvedl simulovanou ukázku toho, jak by jaderné ponorky ruského námořnictva snadno zničily Spojené království. (Foto: Twitter)







Díl odvysílaný koncem minulého týdne na veřejnoprávním Prvním kanálu představil předseda nacionalistické politické strany Rodina Alexej Žuravljov, který prohlásil , že „jedna raketa Sarmat a britské ostrovy už nebudou“.



Konkrétně se hovořilo o vojenské podpoře Ukrajiny ze strany Spojeného království. Londýn se nejdříve snažil zveřejnit, že na Ukrajinu opakovaně letí letadla se zbraněmi, včetně protitankových systémů a munice.



Tehdy segment přešel na moderátora zpráv Dmitrije Kiseljova, který popisoval následující skutečnosti, zatímco za ním hrála grafika ponorky:



„Blíží se k cíli v hloubce 1 km rychlostí 200 km/h. Neexistuje žádný způsob, jak tento podvodní dron zastavit. Bojová hlavice na něm má sílu až 100 megatun.“



„Výbuch tohoto termonukleárního torpéda u britského pobřeží způsobí gigantickou vlnu tsunami vysokou až 500 metrů.“



#Russia 's state TV explicitly threatens to drown UK with a nuclear strike, the Sarmat missile, which is called the "Son of Satan." Or a thermonuclear torpedo, which top propagandist Kiselyov says on the air, "will turn UK into a radioactive desert." pic.twitter.com/UDomlAVcON — Alexander Khrebet/Олександр Хребет (@AlexKhrebet) May 2, 2022 Ukázka z úryvku, který je nyní na Západě hojně sdílen…



V nejprovokativnějším okamžiku pořadu pak řekl, že by se Velká Británie mohla proměnit v „radioaktivní poušť“:



„Už jen takový úder s sebou nese extrémní dávky radiace. Po průletu nad britskými ostrovy promění to, co z nich možná zbylo, v radioaktivní poušť.“



Pořad začal reakcí na nedávné vyjádření britského ministra pro ozbrojené síly, který podle všeho dříve vyslovil souhlas s tím, aby Ukrajina v případě potřeby udeřila na ruské území s využitím zbraní poskytnutých Spojeným královstvím.



Britský ministr obrany Ben Wallace se tak vyjádřil minulý čtvrtek, když popisoval právo Ukrajiny na obranu.



"Putin has broken a post-Cuba taboo on threatening to go nuclear. That, in itself, puts us in new territory. Without most people being aware of it, the world is entering its most dangerous period since the 1962 Cuban missile crisis." https://t.co/MwsR5b7Czh — Gregg Carlstrom (@glcarlstrom) May 2, 2022 „Součástí obrany při tomto typu invaze je samozřejmě i to, že Ukrajina půjde po zásobovacích linkách ruské armády, protože bez pohonných hmot, potravin a munice se ruská armáda zastaví a nemůže dále pokračovat v invazi,“ řekl v televizi BBC.



Upozornil však na to, že to zůstává nepravděpodobné. „V současné době nemají britské zbraně, které by to dokázaly, takže je nepravděpodobné, že by to byly naše zbraně,“ řekl a dodal: „Je velmi nepravděpodobné, že bychom to někomu dodali, jednoduše kvůli technologii a také kvůli nedostatku těchto schopností, které máme. Takže je to velmi nepravděpodobné.“



Zdroj: zerohedge.com
Článek Ruská televize: Británie může být „utopena v radioaktivním tsunami“ se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden