Uchvácení moci Evropskou komisí: Nouzové pravomoci při přídělu plynu
RSS

Uchvácení moci Evropskou komisí: Nouzové pravomoci při přídělu plynu

O tom, že EU vyzvala k omezení spotřeby plynu o 15% jistě víte. A podle všeho to nemá u pouhého doporučení skončit. Ovšem než se budeme věnovat tomu, co věčně škodící EU chystá, je třeba se podívat na to, kdo za současnou situaci může. A je to opět EU, respektive mnohé evropské vlády, které z čistě ideologických důvodů podporují pro země EU extrémně škodlivé sankce.
Jsou to totiž právě ony nesmyslné balíčky sankcí, které EU uvaluje na Rusko, zatímco ten, kdo na těchto sankcích tratí zdaleka nejvíc je právě Evropa.
EU tak zavádí doslova likvidační politiku, neboť mnoho lidí již nebude schopných zaplatit ani základní životní potřeby, takže to pro ně bude bezesporu ničivé opatření. Pokud by chtěla Evropa plyn, tak toho by byl dostatek. Mimo jiné je již plně připraven i Nord Stream 2, přičemž jediným důvodem, proč stojí, je opět ideologie a poslušnost USA. Německo je sice hegemonem EU, ale zároveň velmi poslušným vazalem Washingtonu. A EU dělá jen to, co si přejí jestřábi z Deep state.
Nedostatek plynu a jeho velmi vysoké ceny jsou tedy důsledkem politiky EU a jednotlivých vlád, včetně té naší, která ovšem sama deklarovala, že zde není pro občany této země. U nás lze ovšem vinu za vysoké ceny elektřiny a plynu svalit i na vlády předchozí, které neudělaly pro energetickou soběstačnost vůbec nic.
Tato vláda v jejich tragické politice pokračuje a nesnaží se ani v těžkých časech lidem jakkoli ulehčit. Stačilo mi vidět rozpis záloh za plyn na období podzim – jaro a je mi jasné, komu lze za několikanásobně vyšší částku než třeba ještě před rokem „poděkovat“.
Namísto zamítnutí pro Evropu ničivých sankcí se nyní EU snaží ničit evropské země. Vlády, které byly svědomité a pro své občany dokázaly zajistit dostatek plynu (ale ne tolik, aby bylo na rozdávání) se nyní údajně mají podělit s těmi nesvědomitými, ovšem ideologicky správně „kovanými.“ A protože i tak zřejmě nebude plynu dost, má se omezit průmysl, který údajně není životně důležitý. Dojde tak k zavírání provozů a nárůstu nezaměstnanosti. To je docela logické.
Jak již EU deklarovala, žádá o snížení spotřeby o 15%. V budoucnu by tento požadavek ovšem měl být striktní a ne pouhým doporučením. A právě pak se začne se zavíráním provozů.
Toto opatření by mělo být přijato  na základě ustanovení  Smlouvy o fungování Evropské unie. Článek 122 Smlouvy zní:
Rada může na návrh Komise v duchu solidarity mezi členskými státy rozhodnout o opatřeních přiměřených hospodářské situaci, zejména pokud vzniknou vážné obtíže v zásobování některými produkty, zejména v oblasti energetiky.
V rámci mechanismu Smlouvy je schválení Radou kvalifikovanou většinou vše, co je zapotřebí k jejímu schválení. Evropský parlament je o rozhodnutí Rady pouze informován.
Opatření by mohlo být schváleno během několika dní, protože  mimořádné zasedání Rady pro energetiku  je stanoveno na 26. července.
Kromě toho podniky považované za „nepodstatné“ – zmíněné v dokumentech komise jako keramický, sklářský a chemický průmysl , ale na některých místech by to mohlo zahrnovat i místní pekárny – by mohly dostat dotace, aby dočasně dobrovolně vypnuly provoz (nepřipomíná vám to covidové lockdowny a dotace – většinou velmi nízké – požadující uzavření provozoven?). V nejhorším případě by také mohly být první v řadě, aby se spotřeba plynu snížila.
Myslím, že bystřejším z vás je jasné, že to, co se děje, je jen pokračováním likvidace  těch firem, které přežily poslední chudé roky a zároveň i dalšího drastického snížení životní úrovně populace, neboť vysoké ceny energií se dotknou úplně každého. Válka je jen výmluva a záminka k tomu, aby bylo jednodušší vytvořit onen WEF deklarovaný svět, kde nikdo nic nevlastní.
Kolik nuceně zastavených provozů asi přežije? Mnoho jistě ne, přičemž všechny podniky, které doplatí na vysoké ceny energií, regulace EU a sankce, budou nejspíš „za babku“ skoupeny nadnárodními korporacemi, ovládanými těmi, kdo za celou přeměnou světového řádu stojí.
Nebylo právě to jedním z hlavních cílů sankcí a na ně navazujících vysokých cen energií?
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 4 Průměrně: 5 ] Článek Uchvácení moci Evropskou komisí: Nouzové pravomoci při přídělu plynu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden