Velká Británie: Z mizerného do ještě horšího – volba mezi cholerou a morem
RSS

Velká Británie: Z mizerného do ještě horšího – volba mezi cholerou a morem

Jakmile v poslední době odstoupí některý vládce, tak jeho nástupce není o nic lepší, zpravidla je dokonce ještě horší. Jako jakousi volbu mezi „morem a cholerou“ vidí mnoho Britů i finalisty mezi kandidáty na nástupce Borise Johnsona. Zatímco on byl špatným premiérem, kdokoli z oněch dvou uvedených pak bude ještě horší.
Nedávno jste s zde mohli poměrně detailně přečíst o kandidátu Rishi Sunakovi, který je jedním z žáků WEF Klause Schwaba. Jen ve stručnosti připomínám, že rodina jeho manželky je zainteresovaná v programu sociálních kreditů, na čemž spolupracuje s Čínou, která již tento systém v některých regionech zavedla.
Tento kandidát je tak samozřejmě podporován i samotnou Čínou. Je jasné, že jeho velmi úzké vazby na WEF by však pro Brity znamenaly urychlené plnění plánů Velkého resetu a předpokládá se, že Sunak by se snažil o potlačení Brexitu. Více si o tomto kandidátovi můžete přečíst zde.
Ovšem jeho soupeřka, současná ministryně zahraničí Liz Trussová, není o nic lepší. Je až fanatickou „jestřábkou“ – zejména pak ve vztahu k Rusku a Číně – a v mnohém by jistě byla její politika od té Sunakovy velmi odlišná.
Před dvěma měsíci komentátor a  moderátor BBC Simon Jenkins napsal, že Trussová nemilosrdně podněcuje válku na Ukrajině, jen aby podpořila své vlastní ambice. V podstatě je to egomaniak, který to chce „všem ukázat“. A to je nebezpečné.
Jako hlavní diplomatka Spojeného království Trussová také není zrovna diplomatická vůči Číně. Příznivkyně Thatcherové je považována nejen za silnou zastánkyni Tchaj-wanu, ale i Ujgurů a opakovaně posílá do Pekingu ostrá varování, která tam nemají zrovna dobrý ohlas. S ní jako premiérkou se výrazně zhorší i vztahy s Pekingem.
Možní nástupci Borise Johnsona jsou tedy snad ještě horší než on sám. Pokud se jeho nástupkyní stane Trussová, můžete počítat s další eskalací na Ukrajině a se Sunakem Britové zamíří přímo do „Velkého resetu“ a možná budou dokonce první evropskou zemí s plošně zaváděnými sociálními kredity.
Opravdu volba mezi morem a cholerou. Kdokoli nakonec vyhraje závod o post premiéra, pravděpodobně nastaví Spojené království na destruktivní kurz.

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Velká Británie: Z mizerného do ještě horšího – volba mezi cholerou a morem se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden