Nový Gatesem a Rockefellerem sponzorovaný projekt rozvíjí „digitální veřejné statky“ (video)
RSS

Nový Gatesem a Rockefellerem sponzorovaný projekt rozvíjí „digitální veřejné statky“ (video)

V minulosti jste si zde mohli přečíst spoustu článků na téma digitální identity, digitální měny, sociálních kreditů a problémů s tím spojených. Tím zásadním problémem je absolutní ztráta svobody jednotlivců a totální dohled ze strany systému. Ale nejen dohled, součástí ID je také ovládání mas, neboť neposlušný jedinec může být například odříznut od veškerých finančních prostředků.
Není divu, že jsou do tohoto projektu zapojeni skuteční „majitelé zeměkoule“, přičemž oddané loutky ve vládách se samozřejmě podřídí. Připomínám, že projekt zavedení ID by měl být dokončen v roce 2030, v souladu s plány Agendy 2030 a Velkého resetu.
Organizace Co-Develop sponzorovaná Billem Gatesem a Rockefellerem vynakládá značné prostředky na rozvoj takzvaných digitálních veřejných statků vyvinutých v Indii. Přibližně 50 zemí vyjádřilo zájem o jejich zavedení, kde se zaměřují především na digitální ID, která mohou snadněji shromažďovat údaje o občanech (týká se to například i celé EU, v některých členských zemích se již pokusně ID testují).
Digitální veřejné statky  jsou často definovány jako software – data, modely umělé inteligence nebo jiný digitální obsah –, který lze volně šířit, aniž by bylo nutné platit finanční náhrady jakémukoli vlastníkovi a aniž by bylo nutné konzultovat jakéhokoli držitele autorských práv. Digitální veřejné statky obecně rovněž přispívají k udržitelnému vnitrostátnímu a mezinárodnímu digitálnímu rozvoji. Podle OSN by také měly pomoci dosáhnout globálních cílů udržitelného rozvoje Agendy 2030 bez rizika škod.
„Ve více než 50 zemích po celém světě chtějí implementovat digitální veřejné statky, což je také důvod, proč jsme zřídili platformu Co-Develop. Bude po tom obrovská poptávka ,   říká  Nandan Nilekani, předseda představenstva společnosti Infosys Technologies.
Mimo jiné roste poptávka po stabilních platebních platformách, jako je indický Direct Benefit Transfer, který se používá, když vláda vyplácí občanům různé formy dotací a dávek.
Podle Nilkeaniho byly ve vývoji upřednostněny tři hlavní oblasti – „přenositelnost, mobilita a svoboda volby“.
„Lidé jsou mobilní. Digitální doklad totožnosti by měl fungovat všude v jakémkoli státě. Mobilita bankovního účtu a digitálního ID všude je velmi důležitá.“
Dalším zvýrazněným příkladem je MOSIP (Modular Open-Source Identity Project) – projekt digitálního ID založený na open source softwaru vyvinutém v Indii a již používaném v částech Afriky a Asie.
„ Identifikační systém země je páteří pro efektivní poskytování veřejných a soukromých služeb. Vlády zkoumají vývoj multifunkčních základních identifikačních systémů, kde jednotlivci obdrží od vlády jedinečný identifikátor, který mohou použít pro zajištění a ověření totožnosti. Základní ID pak může být použito pro přístup k různým vládním a soukromým službám ,“ uvádí se na webových stránkách  MOSIP.
Indická platební platforma United Payment Interface, jejímž prostřednictvím se již měsíčně provádí šest  miliard  převodů   prostřednictvím mobilních telefonů, zajímá také mnoho dalších zemí a v budoucnu bude spuštěna ve více zemích.
Pozoruhodné je, že Co-Develop je financován, mimo jiné, Organizací spojených národů, Rockefellerovou nadací a Nadací Billa a Melindy Gatesových. Ty již dříve do této oblasti výrazně investovaly, včetně projektu „ ID2020 „, jehož cílem je implementovat do těla digitální identifikační dokumenty lidem po celém světě.
Na svých webových stránkách Rockefellerova nadace tvrdí, že to bylo během  koronavirové krize , kdy zjistila, že digitální systémy vykonávající základní univerzální funkce hrály kritickou roli jak ve veřejném zdraví, tak při zavádění opatření sociální ochrany.
„ Pandemie ukázala hodnotu těchto systémů, ale také odhalila, jak na mnoha místech neexistují nebo jsou slabé. S tím, jak se budeme zlepšovat, máme bezprecedentní příležitost vybudovat digitální veřejnou infrastrukturu, která podporuje inkluzivnost, lidská práva a pokrok směrem ke globálním cílům .“
Globalistický think tank Světové ekonomické fórum je také vřelým  zastáncem  zavedení „digitálních veřejných statků“ s cílem vytvořit „udržitelný rozvoj“ a mimo jiné píše, že „pandemie COVID-19 ukázala sílu využití vzájemné propojenosti a vzájemné závislosti mezi zeměmi při navrhování intervenčních nástrojů“.
Podle WEF by šíření této technologie mohlo vládám umožnit rychleji najít řešení naléhavých výzev a vytvořit otevřené digitální ekosystémy. Stejně jako Rockefellerova nadace se však obává, že digitální vývoj postupuje v chudých částech světa příliš pomalu.
„ S rostoucí mezinárodní spoluprací mohou vlády při zavádění otevřených globálních digitálních řešení vést cestu tím, že urychlí kritické rozhovory o úloze globálního Jihu a místních digitálních ekosystémů jako stavitelů a realizátorů inkluzivních, spravedlivých a bezpečných digitálních ekosystémů. Budou však potřebovat podporu mezinárodního společenství,“ píše a  popisuje realizaci jako „novou éru dynamické, otevřené a inkluzivní globální spolupráce“.

Podle reklamy, kterou zveřejnila společnost Co-Develop na svých webových stránkách , se masové očkování a schopnost digitálně mapovat své občany zdají být dvěma důležitými částmi vyvíjené digitální infrastruktury. Za problematické je také zdůrazněno, že chudé rozvojové země neměly stejné příležitosti jako země na Západě digitálně sledovat šíření infekce.
Tedy v reklamě jasně přiznávají, že jim jde o plošné sledování proočkovanosti, celkové sledování občanů a zavádění těchto šmírovacích a donucovacích prostředků po celém světě. Jak všichni víme, tak i samotné covid pasy sloužily spíš jako nástroj represe (kdo neměl platné očkování, byl diskriminován) a ke stejným účelům má sloužit i digitální identita.
Už jen fakt, kdo za  šířením systémů ID po celé planetě stojí, hovoří za vše…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Nový Gatesem a Rockefellerem sponzorovaný projekt rozvíjí „digitální veřejné statky“ (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden