„Nejsme otroci“: Farmáři v Itálii, Španělsku a Polsku se připojují k holandským protestům
RSS

„Nejsme otroci“: Farmáři v Itálii, Španělsku a Polsku se připojují k holandským protestům

Zemědělci v Itálii, Španělsku a Polsku se  připojili k nizozemským farmářům  na protest proti „zeleným“ vládním nařízením, která decimují průmysl tím, že je donutí omezit používání dusíkatých hnojiv.

“  Nejsme otroci, jsme farmáři  ,“ řekli italští farmáři, kteří jezdili s traktory ulicemi Milána a blokovali městskou dopravu  .












 




 





 

 Podle Morning Star  „italští farmáři čelí bezprostřední krizi kvůli velkému suchu, kvůli kterému je ohrožena třetina zemědělské produkce.“









Tamní ministr zemědělství Steafano Patuanelli začátkem tohoto týdne řekl parlamentu, že  Itálie bude v nadcházejících desetiletích čelit další 40procentní ztrátě vodních zdrojů.
Zemědělci tvrdí, že v důsledku nouzové situace přišli o přibližně 3 miliardy eur  a jsou těžce zasaženi rostoucími cenami pohonných hmot, jejichž náklady raketově rostou v důsledku konfliktu na Ukrajině.

Ve Španělsku farmáři v Badajozu, Granadě a Albacete defilovali své traktory po ulicích v solidaritě se zahraničními farmáři, stejně jako  národní protesty doma kvůli nedostatku potravin a benzínu  , uvádí  EuroWeekly News  .

A v  Polsku přijeli farmáři do Varšavy  minulý víkend protestovat proti inflaci a dalším vládním akcím.

Protesty vedly k  prázdným regálům supermarketů v Nizozemsku  , protože traktory a další zemědělské stroje zablokovaly sklady a bránily jejich expedici – proti tomuto kroku premiér Mark Rutte mobilizoval státní policii v pokusu o zásah.
Ve zkratce:

Zdroj


Nejčtenější za týden