Další SKANDÁL máme na světě! Jak dlouho tohle ještě budeme trpět?
RSS

Další SKANDÁL máme na světě! Jak dlouho tohle ještě budeme trpět?

JINDŘICH RAJCHL
Média nám včera s velkou pompou sdělila, že zablokování tzv. proruských webů bylo podle soudu v pořádku. Že prý stanovisko vlády bylo pouze doporučením (zajímavé je, že seznam zablokovaných webů přesně odpovídal seznamu v onom doporučení) a že prý blokování webů „nejde proti svobodě slova a práva na informace. Soudce Štěpán Výborný k tomu doplnil, že: „I při vědomí zaručení práva na přijímání informací, jakožto odrazu svobody projevu, nelze dovodit veřejné subjektivní právo jednotlivce na přijímání informací z konkrétní internetové stránky.“

Coby právník, advokát a bojovník za svobodu slova považuji tento výrok za naprosto šílený. Z jeho logiky plyne, že lze prostě a jednoduše zablokovat všechny weby, s jejichž obsahem nebude vláda souhlasit, a tudíž správci domén jejich zablokování „doporučí“.
Co je ale ještě skandálnější, je z mého pohledu fakt, že výše jmenovaný soudce Štěpán Výborný, jenž toto rozhodnutí ve vysoce politicky exponované věci rozhodoval, je bratrem Marka Výborného , jenž je v současné době předsedou poslaneckého klubu KDU-ČSL!!!!
Nezlobte se, ale jestli tohle není podjatost, tak už fakt nevím, co by se za ni mělo považovat.
Přece o věci, která se zásadně týká vlády, nemůže rozhodovat soudce, jenž je bratrem vysoce postaveného funkcionáře jedné ze stran, jež je součástí vládní koalice!
To už je naprostá rezignace na nezávislost justice v této zemi.
Pojďme s tím už konečně něco udělat!
V pondělí jsem psal, že chci 3.9. zaplnit Václavák až po Můstek. Po tomhle fiasku pevně doufám, že poslední člověk bude stát až na Staromáku.
Přijďte všichni – ať už se nám konečně přestanou smát do očí.
 
Jindřich Rajchl
The post Další SKANDÁL máme na světě! Jak dlouho tohle ještě budeme trpět? first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden