Francie: Další útoky nožem, napadení policistů a nepokoje na koupališti
RSS

Francie: Další útoky nožem, napadení policistů a nepokoje na koupališti

Ve Francii se denně odehraje tolik případů multikulturního obohacení, že by nakonec ani nebylo možné se zabývat ničím jiným, pokud už bych se měla zmínit alespoň o těch více medializovaných. Útoky, které jsou již na každodenním pořádku za jediný měsíc předčí počtem obětí nejeden známý větší útok. Francie je ve válce, přesně tak, jak se o tom již před rokem zmínili ve své výzvě Macronovi někteří generálové a posléze i policisté.
Ve výčtu některých případů, k nimž došlo tento týden, začneme nepokoji na koupališti, které již bylo natolik obohacováno, že muselo být – zatím dočasně – uzavřeno.
Skupina mladíků napadla zaměstnance bazénu Amnéville v úterý 19. července. Na koupališti dochází k podobným incidentům pravidelně, což vedlo k tomu, že personál podal výpověď a odmítá již na nebezpečném pracovišti setrvávat. Bazén je proto uzavřen do konce července.
Policista byl násilně zbit při pokusu zatknout zločince.





V Talantu, sousedícím s městem Dijon, se odehrála scéna velkého násilí. V noci z pondělí 18. července na úterý 19. července Cédric, policista a jeho kolega, našli před několika dny v parku ukradený skútr. Vozidlo z dálky sledovali, když se k němu přiblížil muž, aby ho vyzvedl. Když se snažil zatknout ozbrojeného zloděje skútrů, byl Cédric těžce zbit.
Důsledkem je 21denní pracovní neschopnost policisty.
Dalším případem je na ulici ubodaný mladík. 22letý muž byl několikrát pobodán ve čtvrtek odpoledne poblíž bulváru Sakakini. K incidentu došlo na ulici Emile-Duclaux, u vchodu do hotelu Kyriad. Oběť se záchranářům nepodařilo oživit.
Senegalec pobodal dva muže a napadl dvě ženy. Poté, co nejprve čtyřikrát pobodal kolegu, který s ním pracoval v restauraci Cancan v Rouenu, byl údajný pachatel, 21letý Senegalec, zatčen v 5:30 ráno v bytě na Place de la Rougemare. Policejní tým byl přivolán 24letým mužem, který byl Senegalcem bodnut do hýždí v jeho bytě, kde Afričan zároveň zbil dvě ženy.
V další francouzské obci pro změnu zakázali noční vycházení všem tzv. „sirotkům bez doprovodu,“ kteří jsou v rámci Francie nejčastějšími pachateli trestné činnosti.
Až do pondělí 15. srpna obecní vyhláška zakazuje nezletilým bez doprovodu vycházet v noci v Joinville (Haute-Marne). Magistrát tímto zákazem vycházení tak hodlá omezit podle něj v ulicích města „delikvenci“. V rámci boje proti znásilňování a zneužívání, které se v jeho městě v noci množilo, městský radní zakázal nezletilým bez doprovodu mladším 16 let vycházet v noci mezi 23:00 a 6:00. Obecní vyhláška platí do pondělí 15. srpna a neplatí, pokud dotyčné nezletilé nedoprovází zletilá osoba (starší 18 let), ať je to kdokoli.
Francie je však obohacována i jistým etnikem, s nímž máme také u nás bohaté zkušenosti, jak vypovídá i následující případ. Jde zpravidla o občany Rumunska.
Po několika týdnech nelegálního usazení v Entrelacs komunita kočovníků opustila město ve středu ráno. Místní obyvatelé a sousední podniky ale odsuzují jejich „nepřijatelné“ chování: „vyčerpávání nádrží, krádeže, materiální škody, zasypání parkovišť odpadem…“ Napětí bylo takové, že v úterý večer museli zasahovat četníci, aby udrželi místní obyvatelstvo dál od „kočovníků“.
Místní dnes bilancují… A podle zemědělsko-potravinářské společnosti Savoies Primeurs došlo předčasným odstavením jejích ledniček „kvůli nelegálnímu připojení kočovníků k elektrické síti“ ke ztrátě zboží ve výši 35 000 eur.
Stejné problémy byly pozorovány také na síti pitné vody, která pak byla kočovníky ponechána otevřená. „V době sucha a když jsou legální uživatelé požádáni, aby omezili spotřebu, je to šokující,“ posteskli si někteří místní.
Další případ se odehrál v Multikulturním Marseille, kde jsou hořící auta v ulicích již docela běžným koloritem nočního města. Ovšem tentokrát nebylo výjimečně auto prázdné.
Ohořelé tělo muže bylo nalezeno ve čtvrtek večer kolem půlnoci ve městě Parc Corot. Dosud nezjištěná oběť byla pravděpodobně zastřelena. Pravděpodobně se jednalo o vyřizování účtů.
Obdobný případ se odehrál ve čtvrtek v Nanterre, kde byl zastřelen muž. Vzhledem k jeho trestnímu rejstříku šlo nejspíš opět o vyřizování účtů.
K dalšímu případu napadení policistů došlo v Le Mans. Tam byli napadeni tři policisté poté, co přijeli k požáru kontejneru. Požáry aut nebo kontejnerů jsou běžným způsobem gangů, jak na místo vylákat policisty a pak na ně zaútočit. I tentokrát na policisty zaútočila tlupa „mladíků“, kteří na ně po příjezdu házeli pyrotechniku.
Asi 50 útočníků se zabarikádovalo za vozíky ukradené od supermarketu a policisty, kteří se před nimi ukryli v autě, následně obklíčili.  Policejní právnička následně prohlásila, že policie se ocitla na „skutečné válečné scéně“, která těžce poškodila jejich vozidlo, v němž byli uvězněni, protože jim bylo zabráněno  místo opustit.
A i další případ se týká napadení policistů. 4 policisté byli velmi násilně napadeni gangem „mladíků“ v Paříži na stanici Saint Malo. Dva z nich skončili zraněním a pracovní neschopností.


 


dva z napadených policistů 5 údajných nezletilců napadlo na policejní stanici policisty. Útočníci měli u sebe i nože. Útočníci tvrdí, že se vůči nim policisté vyjadřovali rasisticky. Tím se násilní invazisté běžně zaklínají, neboť podobná výmluva je často účinná a víceméně je zprostí viny.
A jaký je důsledek útoku? Jeden ze dvou zraněných policistů má zlomený nos, druhý poraněný ret, což vede k více než 8 dnům dočasné pracovní neschopnosti u každého z nich. Útočníci skončili ve vazbě.
A k útoku na policistu došlo v pátek také v Lyonu, kde dva ilegálové – oba údajně ročník narození 2006 – na ulici fyzicky napadli policistu, který se je chystal zatýkat za jiný trestný čin.
A jako poslední zde máme případ znásilnění na ulici. Ženu napadl v noci z úterý na středu před kostelem Saint-Étienne-de-la-Cité v Périgeux kolemjdoucí muž. Ženu brutálně zbil a znásilnil, svědci, které na místo přivolal křik (někteří viděli incident z balkónu) říkají, že byla téměř v bezvědomí. Třicetiletý muž byl sice záhy dopaden, ale po výslechu byl propuštěn na svobodu s tím, že zůstává pod policejním dohledem. O identitě pachatele se zdroje nezmiňují.
Propuštění násilníků – nejen v případech znásilnění – není ve Francii nic neobvyklého, děje se to však i v dalších obohacovaných zemích. Předpokládám, že i mnozí další z výše uvedených pachatelů byli nakonec propuštěni. Zejména se to týká těch pachatelů, kteří se účastní hromadných nepokojů a napadení policistů bez vážnějších zranění.
 


Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Francie: Další útoky nožem, napadení policistů a nepokoje na koupališti se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden