Chomsky: Trump je jediným západním politikem, který usiluje o ukončení války na Ukrajině
RSS

Chomsky: Trump je jediným západním politikem, který usiluje o ukončení války na Ukrajině

Levicový intelektuál Noam Chomsky v nedávném rozhovoru prohlásil, že o ukončení války na Ukrajině usiluje pouze „jeden významný západní státník“ – Donald Trump. (Foto: Twitter)







Profesor lingvistiky to uvedl v nedávném rozhovoru, jehož ukázku zveřejnil na Twitteru novinář Glenn Greenwald.



Noam Chomsky, in an interview this week, says "fortunately" there is "one Western statesman of stature" who is pushing for a diplomatic solution to the war in Ukraine rather than looking for ways to fuel and prolong it. "His name is Donald J. Trump," Chomsky says. WATCH: pic.twitter.com/z3Cug8kFHS — Glenn Greenwald (@ggreenwald) May 1, 2022 „No, naštěstí je tu jeden státník ve Spojených státech a v Evropě… který učinil velmi rozumné prohlášení o tom, jak lze krizi vyřešit, a sice usnadněním jednání namísto jeho podkopávání a směřováním k nastolení nějakého druhu urovnání v Evropě,“ řekl Chomsky.



Autor dále popsal plán, který poprvé představil George Bush – Partnerství pro mír – a který by zaručil, že se NATO nebude dále rozšiřovat na východ a „směřovat ke světu bez vojenských aliancí“.



Chomsky, že jedinou významnou osobou, která obhajuje „posun k vyjednávání a diplomacii namísto eskalace války“, je „Donald J. Trump“.



Není to poprvé, co vrcholný levičák uvádí Trumpa jako někoho, jehož politika by válku v první řadě zastavila nebo rychle ukončila.



Jak jsme zdůraznili minulý měsíc, Marie Yovanovitchová, bývalá velvyslankyně USA na Ukrajině, připustila, že kdyby Trump zůstal u moci, k válce by nedošlo, ale že to bylo špatně.



„Myslím, že Trump by Putinovi poskytl dost toho, co chtěl, takže by možná nezaútočil,“ řekla Yovanovitchová.



Marie Yovanovitch — the former US Ambassador to Ukraine under Trump who testified against him in the 2019 impeachment, and was lauded as a hero — suggests that if Trump were in office, he'd have averted the war diplomatically. But she thinks this would've been a terrible thing pic.twitter.com/1Q4qp5cNOA — Michael Tracey (@mtracey) April 23, 2022 Článek ve Washington Post zveřejněný minulý měsíc připustil, že prominentní osoby v NATO chtějí konflikt prodloužit na co nejdelší dobu



Jak jsme již dnes informovali, Trump během shromáždění „Zachraňme Ameriku“ v Greenwoodu ve státě Nebraska utrousil další náznak, že hodlá v roce 2024 znovu kandidovat.



Paul Watson
Článek Chomsky: Trump je jediným západním politikem, který usiluje o ukončení války na Ukrajině se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden