Děkovný dopis panu premiérovi
RSS

Děkovný dopis panu premiérovi

Vážený pane premiére, profesore, dovolte mi, abych Vám vyjádřil svůj obdiv, s jakou odvahou vedete válku proti Rusku.

Prvně jsem Vás zaregistroval před léty při Vašem plamenném projevu , ve kterém jste jasně naznačil, že bez reformy je Evropská Unie odsouzena k zániku. Je zřejmé, že Váš projev si vzala EU k srdci a reformovala se, neboť jinak byste si nemohl být tak jistý podporou ostatních svazových států v pozici lídra největších nepřátel Ruska. Výběr Vašeho vládního týmu též svědčí o vyspělosti a prozíravosti, neboť v této době prokazují svou morální a politickou sílu. Zvláště pan ministr zahraničí, ač pouhý bakalář, umí strčit toho licoměrného Lavrova do kapsy ve třech větách. Jeho výzva ruským diplomatům, aby přestali sloužit říši zla, se sice nesetkala s kladnou odezvou, ale alespoň Rusko vidí, jak silného protivníka si na diplomatickém poli vytvořilo.
Ministryně obrany je ve své iniciativě též příkladná. Nechápu, proč se proruská část veřejnosti a někteří proputinovští politici začali tak vztekat při myšlence zabezpečení našeho státu vybudováním základny NATO. Já bych měl určitě větší pocit jistoty a bezpečí, pokud by za mým domem hrdě vlála modrá vlajka se čtyřcípou hvězdou a na sousedním letišti stály připravené efšestnáctky. Nu, alespoň nám situace umožňuje přesvědčit veřejnost, že ona dvě procenta HDP vydávaná na obranu nejsou vyhozené peníze. Starší technika pak může být poslána Ukrajincům ku pomoci, aby mohli lépe bojovat.
Putin a někteří proruští trollové tvrdí, že na Ukrajině probíhala v posledním desetiletí renesance fašismu. Už prý jen pozdrav Sláva Ukrajině (Petr Hájek, majitel serveru Protiproud, to pejorativně zkomolil na Sláma u kravína) je fašistický. Kdo ale jen trochu zná dějiny, ví, že tento pozdrav má původ ve dvacátých letech dvacátého století, a později si jím dodávali odvahu i národovci, kteří pak o dalších dvacet let později bránili po boku Němců svou vlast proti ruské agresi. Je přeci hezké, když děti vzdávají hold svým vzorům . Na zvolání „Jeden národ, jeden stát“ přeci není nic fašistického.
Trochu mě mrzí nejednotnost některých evropských zemí při uvalování sankcí proti Rusku. Je jasné, že když nebudeme odebírat energie z Ruska, budou hravě nahrazeny pomocí amerického plynu, uhlím z Austrálie a ropou z Blízkého východu. Stačí jen drobná úprava na plynojemech a topných zařízeních. Pravda, teplo bude dražší, ale například já už topím doma jen na patnáct stupňů. Když si lidé zvyknou na takovou teplotu, není pak potřeba tolik topit ani v práci. Prudké snížení spotřeby fosilních paliv srazí Rusko na kolena. Sice někteří tvrdí, že po nadbytečných uhlovodících skočí méně rozvinuté země typu Indie a Číny, ale než dojede vlak s uhlím do Pekingu, chvilku to potrvá. A navíc: co bude dělat Rusko s juany či rupiemi. Za ty si od Evropy nekoupí vůbec nic. Další panikáři straší hladomorem a nedostupností základních potravin. Přitom se stačí podívat na naše supermarkety, kde se nic takového neprojevuje a neprojeví, protože dodavatelské smlouvy jsou uzavírány na léta dopředu.
Vážený pane premiére, profesore, jsem velmi rád, že se pětikoalici podařilo přesvědčit Ústavní soud ke změně volebního zákona, protože jen Vaše vláda nás dovede k vítězství nad Ruskem. Děkuji též za obnovu svobody slova v našem státě, protože díky zrušení webů šířících dezinformace zůstaly jen ty, které říkají objektivní pravdu. Nepotřebujeme zkreslené a panikářské zprávy od nějakých Hájků nebo Stworů, důležité je zachovat si jednotný názor, k čemuž nám dopomáhej ČT. Zákon o trestnosti šíření dezinformací už tady měl být dávno. Případné nepohodlí určitě překonáme. Budu vládu podporovat i v případě, že Dopisy Olze budu svým dětem předčítat za svitu svíčky jako jediného zdroje tepla a světla.
Pane profesore, děkuji za to, kam vedete tento stát. Pravda a láska už teď vítězí nad lží a nenávistí. Heráku sláva.
Váš obdivovatel Erik Jouda


Nejčtenější za týden