Fauci a další američtí úředníci žalováni kvůli údajnému spolčení s cílem potlačit svobodu projevu
RSS

Fauci a další američtí úředníci žalováni kvůli údajnému spolčení s cílem potlačit svobodu projevu

Hlavnímu lékařskému poradci Bílého domu Anthonymu Faucimu, generálnímu chirurgovi Vivekovi Murthymu a dalším vysokým úředníkům Bidenovy administrativy byly doručeny žádosti o poskytnutí informací poté, co federální soudce nařídil, aby administrativa vyhověla žádostem o poskytnutí informací vyplývajícím ze žaloby, v níž se tvrdí, že se vláda spolčila s velkými technologickými společnostmi. (Foto: Youtube)







Žaloba obviňuje vládní úředníky ze spolupráce s Twitterem a dalšími velkými sociálními sítěmi s cílem potlačit pravdivé informace o mnoha tématech, včetně COVID-19.



Jako jeden z příkladů je uvedeno, jak Fauci, dlouholetý šéf Národního institutu pro alergie a infekční nemoci, uspořádal tajnou schůzku s vědci, kteří se krátce poté snažili zdiskreditovat teorii, že virus způsobující COVID-19 pochází z čínské laboratoře. Ve stejné době si Fauci, který opakovaně zpochybňoval teorii o tzv. úniku z laboratoře a jehož agentura financovala výzkum v laboratoři ve Wuhanu, vyměňoval zprávy s generálním ředitelem Facebooku Markem Zuckerbergem o tom, jak se nakládá s informacemi o COVID-19 na sociálních sítích.




Zdravotničtí experti houfně opouštějí NIH a CDC a popisují skutečný důvod
Fauci byl v žádosti vyzván, aby identifikoval každého pracovníka své agentury, který komunikoval nebo komunikuje s platformou sociálních médií ohledně modulace obsahu a/nebo dezinformací, aby identifikoval všechny takové komunikace, které vedl, a aby identifikoval všechny schůzky, které v této věci s platformami sociálních médií vedl.



Byl také požádán, aby poskytl veškerou komunikaci se Zuckerbergem od 1. ledna 2020 do současnosti a veškerou komunikaci s platformami týkající se Great Barrington Declaration, strategie COVID-19, jejímž autory jsou Dr. Jay Bhattacharya, Martin Kulldorff a Dr. Sunetra Gupta a kterou Fauci a jeho bývalý šéf Dr. Francis Collins veřejně i neveřejně kritizovali.



Žádosti o odhalení byly zaslány také tiskové mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierreové, bývalé šéfce Rady pro řízení dezinformací Nině Jankowiczové, Jen Easterlyové, ředitelce Agentury pro kybernetickou bezpečnost a bezpečnost infrastruktury, a agenturám, jako je Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí a Ministerstvo vnitřní bezpečnosti.




Fauci přiznal, že Bidenovo nařízení na nošení masek není kvůli bezpečnosti lidí
Předvolání k soudu



Generální prokurátor státu Missouri Eric Schmitt a generální prokurátor státu Louisiana Jeff Landry, žalobci v žalobě, doručili předvolání také společnosti Meta, mateřské společnosti Facebooku; YouTube; Twitter; Instagram; a LinkedIn.



Předvolání nutí tyto platformy, aby do 17. srpna poskytly dokumenty včetně veškeré komunikace s Jankowiczem a dalšími federálními úředníky.



Dokumenty odkazují na to, jak Jen Psakiová, předchůdkyně Jean-Pierreové, na brífinku v červenci 2021 sdělila, že úředníci jsou „v pravidelném kontaktu s těmito platformami sociálních médií“ a že „pro Facebook označujeme problematické příspěvky, které šíří dezinformace“.



„Budeme bojovat, abychom přišli na kloub této údajné tajné dohodě a odhalili potlačování svobody slova ze strany gigantů sociálních médií na příkaz vysoce postavených vládních úředníků,“ uvedl v prohlášení Schmitt, republikán.



Zdroj: theepochtimes.com
Článek Fauci a další američtí úředníci žalováni kvůli údajnému spolčení s cílem potlačit svobodu projevu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden