Bláznův deník: O válce
RSS

Bláznův deník: O válce

JIŘÍ PÁLKA
Vážení cenzoři, vážení trotlové, Vy, kteří všechno víte a všechno znáte, Vy, kteří máte ty jediné správné informace, Vy, kteří víte, co je pravda a máte tudíž jediné správné zdroje informací, na Vás se obracím s několika otázkami a návrhy.
Jako obyčejný občan neumím některé otázky zodpovědět a v mnoha věcech tápu. A to i přesto, že sleduji Českou televizi. Protože bych se nerad dostal do vězení za šíření nesprávných názorů, (nedej Bože za šíření dezinformací) , musím Vás poprosit, abyste zodpověděli několik mých dotazů, podle kterých bych se pak řídil :
1. Není to tak dlouho , co náš velebený premiér Petr Fiala prohlásil, že jsem ve válce. Neřekl však s kým válčíme. A z toho jsem zmaten! Jestliže jsme ve válce, pak s kterou zemí nebo s kým ? Kdybychom byli ve válce s nějakou zemí, tak by jí ČR vyhlásila válku, ale to se pokud vím nestalo. Možná, že tedy vede nějakou osobní válku velebený premiér Petr Fiala. Potřeboval bych to tedy vědět, abych mohl jít do války s ním. A nepůjdu s holýma rukama. Vojenskou helmu mám po Němcích z 2. světové války a kvér po dědečkovi z l. světové války. Jenom nábojů mám málo. Snad se něco najde ve státních rezervách.
Napadlo mě, podle cen pohonných hmot u benzínových pump, dále podle cen elektřiny a plynu a podle cen potravin , že premiér Fiala s jeho slavnou „pětikoalicí“ vyhlásil cenovou válku občanům České republiky. Je to pravda nebo se mýlím ?
2. Vím, že probíhá válka mezi ruským agresorem a Ukrajinou zastupující vojska a zájmy USA . Abychom poškodili a potrestali ruského agresora uvažuje Evropská komise a následně i naše vláda pod vedením velebeného premiéra Petra Fialy, že přestaneme od agresora odebírat ropu a zemní plyn . Zkrátka uvalíme na něj sankce, ze kterých se zhroutí. Přece nebudeme platit Putinovi za ropu a plyn a tím mu umožňovat vést válku. To dá rozum !
Proto jsem si položil otázku: Kolik platíme Putinovi na jeho válku při odebrání pohonných hmot u benzínových pump. Náhodou u mě byl na návštěvě jeden můj příbuzný a když mi půjčoval 100 Kč na chleba , tak mu z peněženky vypadla faktůrka na benzín. Na té jsem se dočetl , že bral Naturál 95 za 601,20 Kč. Datum platby 9.duben . To tehdy byl naturál za pouhých 40 Kč za litr. Dneska je to výrazně víc. (Cca 48 – 50 Kč/litr)
Na té faktůrce je to všechno krásně vypsané:
Celková suma 601,20 Kč. Z toho DPH 104,34 Kč. Spotřební daň celkem 188, 74 Kč. Je jasné , že té částky chce mít taky něco prodejce u benzínové pumpy. Tvrdí se, že vydělávají 15 až 20 % z každé částky. Takže minimálně 100 Kč za tento nákup . Rafinérie, která ropu od Putina zpracovala, si vezme nejméně 200 Kč.
Na Putina tak zbývá z tohoto nákupu pouhých 8 Kč.
No já se mu divím. Za tuhle částku bych se na ty dodávky ropy vyprdnul.
Ale abych to shrnul. Z celkové sumy si vezme nejvíce vláda Petra Fialy ( celkem 293 Kč- tedy skoro 300 Kč – z celkové částky 600 Kč), takže má dostatek financí na válku s vlastními občany . Dokonce má i dost financí na to, aby podporoval Ukrajinu v její válce ( viz dodávky zbraní: jsou to sice šunty, ale občas to vystřelí).
Nejméně z tohoto nákupu má Putin. A tak si říkám: Nepotrestáme Putina víc tím, že budeme od něj tu ropu odebírat . Za jeho ropu vygenerejume více financí, než získá on. Mohu tedy udělat logický závěr. Putin dodávkami ropy a plynu financuje svoje nepřátelé. Jeho zisky jsou zanedbatelné.
Nebylo by tedy moudřejší , nevyhrožovat mu sankcemi a strašením, že od něj přestaneme odebírat ropu a plyn ? Já myslím, že bychom ho potrestali více, pokud bychom od něj ropu a plyn odebírali a to v ještě větším množství. Tím by na světové burze cena ropy a plynu klesla a Putin by dostal ještě méně peněz na válku s Ukrajinou. To je ten správný trest a občané ČR na tom vydělají.
Tento návrh zasílám Evropské komisi, ale nevím jestli to soudruzi v Bruselu pochopí.
PS: Můj přítel ekonom Doc. Prof Josef Kalkulík, CSc tvrdí, že když ropu neodebereme my, tak ji Putin prodá jinde. On bude mít prachy a my nic. Je to prý stejné, jako když by závodili dva maratonci a jeden chtěl toho druhého potrestat tím, že si uřízne nohu. No není to fór!
The post Bláznův deník: O válce first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden