Slováci skandovali vulgární nadávky na adresu slovenské prezidentky Čaputové
RSS

Slováci skandovali vulgární nadávky na adresu slovenské prezidentky Čaputové

„Slušný člověk se pro tuto vládu stal obyčejnou opicí,“ prohlásil před více než dvěma tisíci lidmi lídr Smeru Robert Fico. (Foto: Youtube)









„Čím větší prostitutka, čím větší děvka, čím větší zloděj, tím větší celebrita,“ pokračoval Fico za potlesku a dodal, že „tohle musí přestat“.



Kritizoval vládu a parlament, sliboval pravdu o smrti novináře Jána Kuciaka a o konfliktu na Ukrajině. V davu byla slyšet hanlivá slova na adresu prezidentky Zuzany Čaputové a bučení.



Když promluvil místopředseda Smeru Ľuboš Blaha, dav skandoval vzkaz vládě: My se vás nebojíme! „Boj za Roberta Fica, za zachování jeho svobody, je bojem za slovenskou demokracii,“ řekl Blaha v souvislosti s Ficovým obviněním a žádostí o jeho vydání k vazebnímu stíhání, kterou v současnosti projednává parlament.



„Státní moc mi zakázala říkat to nahlas, nemohu říkat pravdu o Čaputové. Řekněte to za mě – je to Američanka…“ řekl Blaha přítomným. A dav se přidal, v některých výkřicích rozpoznat slova paní, ale také vulgární.



Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se vyjádřila následovně:



„Děkuji vám za podporu, kterou jste mi od včerejška poslali. Nejen pro mě, ale ještě více pro budoucnost Slovenska je důležité, abyste se starali. Civilizace může být klidnější a mírnější, ale v žádném případě ne slabší,“ uvedla Čaputová.
Článek Slováci skandovali vulgární nadávky na adresu slovenské prezidentky Čaputové se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden