Španělsko: Do kostela v Zaragoze vtrhl v době nedělní mše muslim, aby ohlásil nástup islámu
RSS

Španělsko: Do kostela v Zaragoze vtrhl v době nedělní mše muslim, aby ohlásil nástup islámu

Území dnešního Španělska již bylo v minulosti pod nadvládou islámu, přičemž muslimové jej stále považují za součást chalífátu. Zejména Arabové nikdy nepřijali reconquistu, která alespoň na nějakou dobu zajistila, že území Španělska bylo opětovně křesťanské. Nyní se zdá, že se situace opět obrací, neboť islamizace země postupuje velmi rychle. Například Barcelona je jedním z nejislamizovanějších evropských měst.
Zřejmě i muslim, který vtrhl do katedrály v době nedělní mše patří k těm, kteří stále považují Španělsko za území náležející chalífátu…
Muž vtrhl do baziliky Pilar s koránem v ruce a během odpolední mše křičel hesla o jedinečnosti islámu.
Muž byl zatčen kolem 18:30 na Plaza del Pilar v Zaragoze poté, co se vloupal do baziliky Panny Marie Pilarské s Koránem v ruce. Muž, jehož totožnost ještě nebyla odhalena, přišel do katedrály a křičel v době, kdy se mše blížila ke konci, a řekl, že vyleze na jednu z kostelních věží, „aby oznámil příchod islámu“.
Stráže baziliky muže chytily a odvedly z kostela. Později přijeli národní policisté a zatkli ho. Incident vyvolal na náměstí velký rozruch. Kopii Koránu zanechal muslim poblíž sochy Panny Marie, kterou vytesal Pablo Serrano.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Španělsko: Do kostela v Zaragoze vtrhl v době nedělní mše muslim, aby ohlásil nástup islámu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden