Belgie: 69% testovaných údajných „nezletilců bez doprovodu“ bylo dospělých
RSS

Belgie: 69% testovaných údajných „nezletilců bez doprovodu“ bylo dospělých

Pamatujete si ještě na Šojdrové „sirotky bez doprovodu,“ jejichž dovoz do naší země se snažila prosadit? Tehdy se kolem toho strhla velmi vášnivá debata a jisté je, že pokud by se v parlamentu hlasovalo nyní, „sirotky“ by nám „přiklepli“.
Každý, kdo má alespoň průměrné IQ ví, že žádné malé dítě by nebylo schopné samo a bez jakéhokoli doprovodu dorazit do Řecka například ze Sýrie, Iráku či Afghánistánu. Přesto se tehdy našlo dokonce 200 rodin, které pohádce Šojdrové uvěřily a sirotky bez doprovodu si objednaly. Ti sice nedorazili, ale pokud by se nakonec přece jen dovoz „sirotků“ konal, zřejmě by byla jen otázka času, než by některý z nich znásilnil dceru rodiny, která se „sirotka“ ujala. V e Švédsku s tím už mají ostatně své zkušenosti.
Běžný nezletilec bez doprovodu je samozřejmě v drtivé většině případů dospělý muž, který přišel do Evropy bez dokladů a tvrdí, že je nezletilý. Evropské úřady pak automaticky akceptují tvrzení údajného „nezletilce“ a podle toho je pak o daného jedince i pečováno. Mimo práva na lepší ubytování a různých dalších výhod má i právo na bezplatné vzdělávání, zdravotnictví a větší kapesné. A především – nesmí být deportován.
V Belgii nyní dělali plošné testy sirotků bez doprovodu a ty potvrdily, že skutečných nezletilců byla značná menšina. A to – vzhledem k nepřesnosti testů – je považován za nezletilce i ten, u koho je to sporné. Jen obtížně se odliší 20-22letý od 17letého. V podobných nejasných případech se daný jedinec automaticky považuje za nezletilce.
V roce 2021 přišlo do Belgie 3 351 mladých migrantů, kteří se prohlásili za nezletilé, ale testování vypráví jiný příběh.
Opatrovnická služba FPS Justice provedla 2 515 věkových testů, aby ověřila tato tvrzení. Nakonec se ukázalo, že 69 procent testovaných jsou dospělí , zatímco pouze 31 procent se ukázalo jako pravděpodobně nezletilí. Údaj  představuje ve srovnání s rokem 2019 značný nárůst. Převážná většina těchto takzvaných nezletilých osob bez doprovodu pocházela ze zemí Blízkého východu a severní Afriky.
Testy jistě vyvolají nepříjemné otázky nejen o belgické migrační politice, ale o Evropě jako celku. Je tomu tak proto, že stejné výsledky byly prokázány v řadě evropských zemí. Ve Francii by podle jedné zprávy mohlo být až  91,6 procenta všech „nezletilců bez doprovodu“ dospělých. Skutečné testování ve Francii zjistilo, že 78,7 procent nezletilých migrantů byli ve skutečnosti dospělí. Ve Švédsku byla čísla ještě horší, přičemž 84 procent „dětských migrantů“ testovaných švédskými zdravotnickými úřady se ve skutečnosti ukázalo být dospělými ve věku 18 let nebo staršími .
Podle studie z Německa, kterou provedl Ústav soudního lékařství v Münsteru, velká část  nezletilých přistěhovalců lže o svém věku . Forenzní specialisté univerzitní kliniky vyšetřovali jménem soudů, kde byl jejich věk zpochybňován, kolem 600 takzvaných nezletilých sirotků bez doprovodu. Ústav zjistil, že asi 40 procent z nich bylo prokazatelně ve věku 18 let nebo starších.
Ve skutečnosti má v Německu na oficiálních dokumentech 400 000 migrantů datum narození uvedené jako 1. ledna, což je datum narození poskytnuté žadatelům o azyl, když si stát není jistý, jaký den a rok se skutečně narodili. Jde samozřejmě o ty jedince, kteří do Evropy dorazili bez dokladů. Mnozí, kteří nebyli Syřané, věděli, že nedostanou azyl, a téměř všichni z nich si byli vědomi, včetně Syřanů, že migranti mladší 18 let dostávají zvláštní ochranu před deportací a lepší sociální dávky, což je norma v celé Evropě.
Žadatelé o azyl mladší 18 let také dostávají zvláštní privilegia v trestních procesech, což, jak prokázaly země jako Švédsko , může být obrovským přínosem, pokud se nezletilec dostane do konfliktu se zákonem. Proto se jim vyplatilo – a stále vyplatí – lhát o svém věku.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden