Superkrize: Cena plynu na burze v Amsterdamu prolomila hranici 223 EUR za 1 MWh po šokujícím oznámení Gazpromu, že německý Siemens odmítl opravit turbínu z právě odstavené druhé větve Nord Stream 1 s odkazem na sankce EU, USA a Kanady proti Ruské federaci
RSS

Superkrize: Cena plynu na burze v Amsterdamu prolomila hranici 223 EUR za 1 MWh po šokujícím oznámení Gazpromu, že německý Siemens odmítl opravit turbínu z právě odstavené druhé větve Nord Stream 1 s odkazem na sankce EU, USA a Kanady proti Ruské federaci

Superkrize: Cena plynu na burze v Amsterdamu prolomila hranici 223 EUR za 1 MWh po šokujícím oznámení Gazpromu, že německý Siemens odmítl opravit turbínu z právě odstavené druhé větve Nord Stream 1 s odkazem na sankce EU, USA a Kanady proti Ruské federaci! Na burze vypukla panika, Nord Stream 1 se už do plného provozu zřejmě nevrátí a Moskva tak bude tlačit Berlín do zprovoznění politicky zablokovaného Nord Stream 2 v co nejkratší době! Podle Bloombergu stojí německá vláda před největším ponížením ve své moderní historii!
Ve středu ráno v důsledku odstavení druhé větve plynovodu Nord Stream 1 došlo na palivové burze TTF v Amsterdamu k historické události a k prolomení ceny 223 EUR za 1 MWh v důsledku oznámení německého regulátora, že dodávky v plynovodu v obou větvích poklesly v úhrnu na pouhých 20% objemu přepravní kapacity, tedy obě větvě plynovodu NS1 nyní pracují na pětinový výkon v důsledku dramatického pádu tlaku v potrubí po vymontování tlakové turbíny v ruské kompresní stanici Portovaja. Tlaková jednotka měla být odeslána do firmy Siemens Canada k naplánované opravě. Jenže ve středu ráno přišel šok, který jsme na Aeronetu už v úterý předpověděli [ 1 ] a dopředu očekávali. Kvůli sankcím proti Rusku se oprava turbíny konat nebude!
Cena plynu ve středu ráno na burze v Amsterdamu Německá centrála Siemens totiž ráno oznámila [ 2 ] Gazpromu, že za současné situace platných sankcí EU, USA a Kanady nemůže dceřiná společnost Siemens Canada opravu turbíny provést, protože by se jednalo o porušení sankcí. Gazprom obratem pro ruská média konstatoval, že bez opravené turbíny nemůže být větev plynovodu uvedena zpátky do provozu. Informace po otevření plynové burzy v Amsterdamu vyvolala hotový masakr a paniku.
Cena plynu vyletěla přes 223 EUR na kontraktech pro měsíc 11/2022 a v dalších dnech se očekává, že cena ještě více poroste spolu s tím, jak začne Gazprom uveřejňovat další špatné zprávy o výhledech na zprovoznění NS1. Podle amerických analytiků na TV Bloomberg musel Gazprom vědět dopředu, že Siemens odmítne opravit další turbínu, takže celé to podle Bloombergu vypadá jako šachová hra Kremlu proti Berlínu, aby došlo k něčemu, čeho se Olaf Scholz chtěl vyvarovat.
Siemens neopraví turbínu pro Nord Stream 1 a Německo bude stát před rozhodnutím zprovoznit politicky zablokovaný Nord Stream 2
Bez turbíny se Nord Stream 1 k plnému provozu nevrátí a podle Gazpromu ještě nedorazila do Ruska ani první opravená turbína, která se prý navzdory původním pozitivním informacím stále nachází v Německu a úřady prověřují legálnost dodávky turbíny do Ruska. Podle první informací měla být turbína už na lodi pod panamskou vlajkou a mířit do Petrohradu, ale ve skutečnosti se něco zadrhlo a první opravená turbína Německo vůbec neopustila.
Současných 20% objemu plynu v Nord Stream 1 zajišťují tzv. vyrovnávací kompresory, které tlakují plynovod s nedostatečnou silou a při otevření ventilů na německé straně pro čerpání plynu tlak okamžitě klesá a plyn přestává proudit. Tak malý objem nestačí na zásobení Německa ani pro denní spotřebu Porýní, natož celého Německa, a natož celé Evropské unie. A už vůbec takovým objemem nelze plnit zásobníky na zimu.
Turbína plynovodu Nord Stream 1 po vymontování z potrubí Německo tak podle Bloomberg TV bylo Kremlem postaveno do pozice, že pokud necertifikuje zablokovaný a čerstvě dokončený Nord Stream 2, tak německá ekonomika a průmysl zimu nepřežije. A co Bloomberg nedodal a ani nemusel, to je fakt toho, že spolu s německým průmyslem se v tom samém okamžiku zhroutí i průmyslové podniky a závody v ČR a na Slovensku, přičemž ve chvíli, kdy Německo bude bez plynu, tak tyto dvě menší země už v té době budou bez plynu úplně několik dnů nebo dokonce týdnů.
Německo totiž má tzv. nouzový protokol , kdy při 20% zbývajících zásob plynu zastavuje a zakazuje export plynu a surovin do 3. zemí, takže pokud začne v Německu docházet plyn na počátku listopadu, v Česku nebude plyn již asi v polovině října. To je jednoduchá matematika. Piráti v Praze navrhují topit v elektrárnách svetry. Zkoušel jsem to, ale nefunguje to. Svetry mají syntetická tkaniva a svetry nehoří, jenom čmoudí a škvaří se. Vyřiďte českým Pirátům, že svetry na zimu se v plynových kotlích pro pohon a provoz průmyslu opravdu topit nedá. A při oblečení svetru to také nefunguje, plynový kotel vodu neohřeje. Asi je třeba si sehnat ebonitovou tyč a leštit ji o svetr k výrobě elektřiny. Doufám, že jste pochopili můj sarkasmus.
Likvidace německého průmyslu v přímém přenosu a zoufalý pohled na loutkové německé politiky
Rusko tak dokonale chytilo Evropskou unii a hlavně Německo do vlastní pasti, kterou na Rusko sami přichystali. Sankce proti Rusku právě teď likvidují německý průmysl a vyhnaly cenu za plyn na burze na rekordní maximum. Uvalovat sankce na zemi, na které závisí váš průmysl, může udělat jen debil, který v životě neslyšel poučku, která říká: Nekousej do ruky, která tě krmí! Němečtí politici to sice vědí, ale Kancléřský akt nelze porušit, protože by je Američané nechali oddělat.
Inspekce lopatek turbíny NS1 Komise 300 se nejprve rozhodla zničit Německo islámskou a multikulti migrací, ale to byl proces, který je velmi pomalý a neefektivní. Ekonomická likvidace průmyslu zahájená na jaře 2020 pod virovou záminkou a pokračující likvidace pod záminkou sankcí proti Rusku je daleko rychlejší a efektivnější nástroj. Není nic lepšího, než uvalit zničující sankce jako na Rusko, které ale s maximální účinností ničí domácí průmysl a obyvatelstvo. Za všechno může Putin, říkají sborově němečtí politici. Ano, Putin zřejmě sám na sebe uvalil německé sankce, to dává smysl! Bože, takové chucpe!
Situace je obzvláště kritická pro ČR a Slovensko, které jsou plně závislé na transportu plynu z Německa, které stojí před největší plynovou krizí v dějinách, která s sebou vezme a strhne i tyto dvě malé země. Lidé stále věří, že plyn “nějak” bude a nic se neděje, ale ve chvíli, kdy v polovině října zjistíte, že radiátory jsou i večer ve 20 hodin studené jako psí čumák, tak se lidé začnou v panice shánět po přímotopech , po kamínkách, po rourách v železářstvích, ale to už bude pozdě. Situace je extrémně kritická a příkaz Komise 300 na likvidaci německého průmyslu s sebou vezme i ten český a slovenský. Globální reset má formu bouracího kladiva na starý světový pořádek a toto bourání zařizují politici, kteří mají roli nikoliv kádrů, ale všehoschopných likvidátorů pozůstalosti kdysi vyspělé západní civilizace.
Zatímco inflace likviduje ekonomiky, ulicemi pochodují Pride průvody v pestrých oblečcích a polonazí lidé jako z výjevů Bible
Evropskými městy pochodují devianti v Pride pochodech spolu se všehoschopnými politiky, kteří likvidují ekonomiky a průmysly a blahobyty svých zemí a občanů. Stejně pochodovali farizejové a obyvatelé měst Sodoma a Gomora, polonazí sodomité, perverzní devianti, pestře odění pederasti a spolu s městskými představiteli obou měst dávali na odiv v ulicích svoji genderovou pokrokovost , a to až do chvíle, než obě města byla zničena obrovskými záblesky, po kterých zůstala jen zesklovatělá půda a Lotova žena proměněná v solný sloup. Popis z Bible evokuje velmi věrně něco, co bychom dnes označili za termonukleární údery na obě města. Proces se podle všeho opakuje. Hlavně v Berlíně.
Průvod Gay Pride na podporu Ukrajiny v Berlíně Deviace politických procesů přitom není omyl, ani náhoda, je to proces Komise 300 na rozvrat a likvidaci národních států západní vyspělé civilizace v čele s Německem. Lidé začnou své národní vlády nenávidět, nerespektovat, opovrhovat jimi, nadávat jim do hnusů fialovejch, budou je zavrhovat a v poslední fázi začnou požadovat novou vládu, revoluci, převrat, demisi, reset, prostě jinou vládu, ale již ne národní, ale globální. A bude jedno, jestli ta vláda bude mít sídlo v Pekingu, v Moskvě, ve Vídni nebo v nějakém jiném městě.
Německo může spuštěním Nord Stream 2 celou EU zachránit, anebo definitivně pohřbít, pokud ke spuštění nedojde
Bude to prostě globální vláda, nadnárodní vláda, která pojede globalizaci z pohledu Nového světového řádu. Vakcíny a covidové pasy, QR kódy jako v Rusku, sociální kredity jako v Číně, digitální identita a trvalý informační dozor na každém kroku. Zatímco cena plynu láme rekordy a plyn pomalu přestává proudit, tak mezitím český ČEZ dosahuje pohádkových a rekordních zisků. Elektřina v ČR tak rozhodně plyn nenahradí, protože topit elektřinou bude ekonomická sebevražda. Německo tak stojí před největším ponížením ve své historii. Berlín má zodpovědnost nejen za přežití německé ekonomiky, ale i za přežití EU.
Německo se odteď k ruskému plynu prakticky jinak než přes zablokovaný Nord Stream 2 nedostane Pokud Německo chce zachovat EU, bude muset zprovoznit Nord Stream 2, a to ještě během srpna protože čas běží. Pokud to Německo neudělá, můžeme očekávat nejen zhroucení průmyslu ve Střední Evropě a spolu s tím i zaměstnanosti, ale rovněž i rozpad Evropské unie a vzestup politických stran usilujících o vystoupení z EU. Nová Evropa se potom přeformátuje podle nového rozdělení světa na euro-atlantické a euro-asijské svazky, přičemž ani jeden z nich už nebude nikdy tak dominantní, jako byl kdysi Sovětský svaz na jedné a USA na druhé straně. Rozdělená globalizace bude lépe ovladatelná a kontrolovaná Komisí 300. Podobně, jako když se rozdělila Římská říše na dvě menší a lépe manažovatelné části. Proto současná krize není náhodou a ani nehodou, je to součást plánu Velkého resetu.
-VK-
Šéfredaktor AE News
S námi čtete, s námi objevujete
Vážení čtenáři Aeronetu, pokud se vám líbí naše investigativní žurnalistika a komplexní analýzy, které pro Vás už 8. rokem děláme, pokud se vám líbí naše články, videa, překlady videí a pravidelné páteční pořady na SVCS, a chcete-li, abychom vám i nadále mohli přinášet nové informace a politické analýzy a komentáře, přispějte prosím jakoukoliv sumou v závěru tohoto měsíce na naší obvyklé darovací stránce  zde , ale pouze v případě, že si to můžete dovolit, tedy podle svých možností. Každý příspěvek má smysl, každý se počítá, malý i velký. Zatím jsme vysbírali jen cca.  74%  z cílové sumy a  do konce měsíce zbývají 4 dny . Přispět můžete bankovním převodem, PayPalem, kryptoměnami Bitcoin, Bitcoin Cash a Ethereum, a poštovní složenkou na účet. Naše práce může pokračovat jedině s Vaší podporou, jinak to není možné a nemělo by to ani smysl, protože podpora musí být oboustranná.  Náš server je tu pro vás. Za Vaši podporu a pomoc předem děkujeme!


Nejčtenější za týden