Zlověstne odpočitavani
RSS

Zlověstne odpočitavani

Když mi na tydlifonu cinkla zprava od mojeho domaciho operatora, vzpěnila se ve mně krev. „Zapněte si data v rumingu a možete využit připojeni už za 3,90 Kčs za 1 Mega,“ psal mi muj lichvařsky operator.



„Vy kurvy vyděračske,“ pomyslel sem si, bo před chvilu sem kupil mistni SIMku za 156,-Kč, v kere mam deset Giga na měsic. To znamena, že ten Megabajt mě nevyjde na 3,90 Kč, ale na 0,015 Kč. Když to obratim, tak s mojim domacim vydřiduchem bysem tu za deset Giga neutratil 156,-Kč, ale 39 tisic koun!
Chvilu sem byl naštvany na mojeho operatora, ale to přece neni jeho chyba. Každy lichvař se pohybuje v tych mantynelach, jake mu stat dovoli. A naš stat nejenže dovoluje, on dokonce vytvařa prostředi, kere spěje k likvidaci jeho vlastnich občanu.
Co robil ten slovensky imigrant, když jeho kamoš Orban vloni domluval s Putinem pevnu cenu plynu na dvacet roku dopředu?
Co robil před měsicem brněnsky Harry Potter, když seděl ve vlaku do Kyjeva s Polakama? Zeptal se jich, jak to robi, že maju liter benzina za 33,-Kč?
Všecko, na co se podivam, je horši nebo dražši, než v okolnich zemich. Čemu se možu u suseda dat ze staru dvě presa a dva zakusky za kilo a u nas za dvojnasobek? Kam mizi ta stokoruna, keru dam u nas navic za krabičku blbych cigaret oproti 65,-Kč, kere zaplatim třeba v Polsku?
Komu ide 400 miliard, o kere nas vlada bruselske pětky zadluži enem za letošni rok? Nakupi za ně zbytečne vakciny, anebo pošle zbraně zadarmo do chřtanu mezinarodni zbrojařske mafii?
Vlada zaměrně připravuje krach teto země. Bo až se na podzim ty vyděračske ceny benzinu, plynu a eletriky odrazi v cenach koncovych vyrobku, staneme se oproti našim susedum nekonkurenceschopni a fabriky budu vyhazovat lidi, bo za ty prachy nebude nikdo ty předražene ksindly kupovat.
Chvilu budeme my šťastnějši, keři bydlime u hranic, jezdit kupovat žradlo do Biedronky, ale to neni řešeni.
Vzhledem k temu, že vlada zaměrně připravuje revolučni situaci, tajak to popisoval stary Lenin, možeme brzo očekavat nepokoje a nasili. Bo nažrany a spokojeny chlop do ulic nepude. Ale pude tam, až mu egzekutor zebere barak na hypoteku, auto na lizačku a stara ho tam vyžene, bo děcka budu mět hlad.
Odpočitavani už začalo.

Ladislav Větvička, lektor Marxismu-Leninismu na VŠE


  The post Zlověstne odpočitavani first appeared on .


Nejčtenější za týden