Německý novinář informuje o aktuální situaci v místě zničené věznice
RSS

Německý novinář informuje o aktuální situaci v místě zničené věznice

Informace se o to víc blíží pravdě, oč blíž je ten, kdo o ní informuje, centru dění. Tedy proč věřit těm, kdo jsou tomuto dění příliš vzdáleni a ne těm, kdo byli přímo v místě? Nebo dokonce očitým svědkům?
Každopádně, vlastní názor si můžeme nejlépe vytvořit jen tak, že máme o dané události dostatek informací. Je tedy jen na vás, k jaké straně se v tomto případě přikloníte. Já nabízím pohled na stranu, která je v mainstreamu záměrně opomíjena.
Tentokrát tedy opět přináším informace od německého novináře Thomase Röpera, který pobývá po celou dobu konfliktu v oblasti Donbasu, stejně jako jeho krajanka Alina Lipp, která již byla v Německu za svoje reportáže obviněna a hrozí jí až tři roky vězení.
Dále již nechávám hovořit novináře Thomase Röpera :
Když ráno 29. července přišla zpráva, že Ukrajina střílela na věznici s ukrajinskými válečnými zajatci, zazvonil telefon Aliny Lippové  , se kterou bydlím v bytě zde v Doněcku. Novináři z Doněcku okamžitě vyrazili do Jelenovky, jen pár kilometrů od Doněcka.
Na místě tito první novináři ještě nebyli z bezpečnostních důvodů  vpuštěni do areálu věznice , ale mohli mluvit s místními obyvateli, kteří hlásili, že ukrajinská armáda na věznici střílela několik dní. V posledních dnech dopadlo v bezprostřední blízkosti věznice několik projektilů.
Novinář byl později vpuštěn na místo a natáčel tam. Videa najdete zde  a  zde , ale záběry nejsou pro slabé povahy, protože obsahují i ​​části těl. Podle jeho komentářů je hněv válečných zajatců na vlastní vládu velký, dokonce sarkasticky říká, že po tomto útoku by vězni mohli vytvořit nový dobrovolnický sbor doněckých ozbrojených sil.
Na místě byly nalezeny části raket HIMARS. USA dodaly několik raketometů HIMARS Ukrajině. Mají velký dosah a jsou velmi přesné. Dá se tedy předpokládat, že ukrajinská armáda na věznici střílela záměrně. Byl jsem o tom ujištěn i později během jednání v Doněcku. Důvodem může být to, že Ukrajina se bojí toho, co by tam zajatí vysocí azovští důstojníci mohli vypovídat. Podle prohlášení, která jsem slyšel v Doněcku, je stále více z nich připraveno svědčit. Vzhledem k tomu, že pluk Azov spáchal vážné válečné zločiny, jejich svědectví by mohla být pro Kyjev velmi kompromitující.
Ostřelování zabilo 53 mužů a více než 130 zranilo. Oficiálně Ukrajina okamžitě obvinila Rusko z ostřelování vlastního vězení. Zakladatel pluku Azov, nepokrytý nacista Andrej Bilecki  , rovněž obvinil Rusko a oznámil, že „bude  lovit viníky “ .
Jak víte, momentálně jsem v Doněcku a denně zažívám ostřelování města ukrajinskou armádou zblízka. Nechtěl jsem tedy natáčet ostřelování věznice, protože mám v tuto chvíli příliš mnoho jiných věcí na práci. Kdybych měl denně referovat o každém ostřelování, které v současnosti zasáhne Doněck a jeho okolí, neměl bych čas psát o ničem jiném. V den ostřelování věznice bylo  při ukrajinském ostřelování  v Doněcké oblasti zabito osm civilistů a 15 zraněno .
Protože však Kyjev má tu drzost obvinovat ruskou armádu z jeho vlastních válečných zločinů, a protože si západní média přihrávají a bez dalšího ověřování přejímají obvinění Kyjeva, rozhodl jsem se o tom napsat.
Když píšu tyto řádky kolem poledne 30. července, jen v Doněcku dnes zatím přistálo již 13 raket  :
„Ve 12:55 moskevského času bylo na okresy Kyjevskij a Kujbyševskij vypáleno sedm raket Grad; ve 13:08 moskevského času bylo na Kujbyševskij okrsek odpáleno dalších pět raket. V obou případech šly rakety z Avdějevky. „Ve 12:39 byla odpálena raketa 9M27K3 (vyzbrojená protipěchotními minami PFM-1S Lepestok) z vícenásobného raketometu BM-27 Uragan z osady Kurachovo ve směru na doněckou oblast Petrovskij.“
To je úplně normální šílenství, které je už léta součástí každodenního života v Doněcku. Kyjev pálí na obytné oblasti každý den, a to i pomocí raket, které rozmetají malé protipěchotní miny. Proto jsou všude v Doněcku plakáty upozorňující na takové miny.

Tento  telegramový kanál  hlásí aktuální ostřelování Doněcka a jeho okolí. Z velkého množství hlášení vidí i ten, kdo rusky nerozumí, co se tu děje.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 4.7 ] Článek Německý novinář informuje o aktuální situaci v místě zničené věznice se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden