Austrálie: Sestry utekly ze Saúdské Arábie a opustily islám, přesto neunikly vraždě ze cti
RSS

Austrálie: Sestry utekly ze Saúdské Arábie a opustily islám, přesto neunikly vraždě ze cti

Odejít od jakéhokoli skutečného náboženství není problém. Odejít od islámu oproti tomu znamená ortel smrti. To samozřejmě tehdy, kdy se konvertitům nepodaří zcela odříznout od předchozích vazeb.
Youssef al-Qaradawi, který je vůdcem Muslimského bratrstva, říká: „Kdybychom zrušili trest smrti za odpadlictví, islám by dnes neexistoval.“

Mladé sestry ze Saúdské Arábie odmítly islám a rozhodly se, že podstoupí ono riziko a prchnou do země, kde budou mít možnost žít jako ateistky. Když jim bylo 18 a 19 let, tak s 5 tisíci dolary utekly do Austrálie. Ale ani tam údajně nežily úplně v klidu, vždyť zabít by je mohl kdokoli, kdo by se dozvěděl o jejich minulosti.
Osudovou chybou bylo zcela jistě pozvání matky. Právě její návštěva byla zřejmě pro dívky rozsudkem smrti. V Austrálii sice nyní hovoří o „záhadné smrti,“ ale kdo zná islám, ten ví, že ani pro vlastní rodiče není žádný problém zabít dcery, které zběhnou od islámu. Případů je spousta a tento je zřejmě jedním z nich.
Rodiče si samozřejmě mohli najmout vraha, který za ně vše vykonal. Podle všeho snad byly sestry otráveny. Muslimů je v Austrálii dostatek, rodina dívek by tak neměla problém si najít někoho, kdo za ně ve jménu pochybné muslimské cti tento odporný čin provede….
Dvě sestry , jejichž rozkládající se těla byla nalezena v bytě na jihozápadě Sydney, pocházejí z dobře situované saúdskoarabské rodiny, říkají zdroje.
Asra Abdullah Alsehli, 24 let, a Amaal Abdullah Alsehli, 23 let, byly nalezeny mrtvé ve svém bytě v prvním patře v Canterbury 7. června.
Jejich ostatky ležely v oddělených ložnicích měsíc, než je objevily úřady, které se je snažily vystěhovat za neplacení nájemného.
Případ byl od začátku zahalen tajemstvím – policie provedla tři kontroly sester před jejich smrtí, nebyly žádné známky násilného vstupu do bytu, žádné jasné známky zranění a příčina smrti zůstává neurčena.
Odhalení, že mrtvé ženy jsou dcery dobře situované rodiny v saúdském království, dále přispělo ke spekulacím. Konzulát Saúdské Arábie v Sydney vyjádřil soustrast rodině, která jim podle politiků pomáhá s vyšetřováním.
Koroner neuvolnil těla sester jejich rodině – i když je zřejmé, že by mohly být pohřbeny v Sydney.


Na středeční tiskové konferenci detektivka Claudia Allcroftová potvrdila, že policie o ženách ví jen velmi málo a obnovila výzvu k veřejným informacím – každý, kdo viděl sestry v jejich posledních dnech, byl vyzván, aby se přihlásil.
Zatímco policie v červnu sdělila Daily Mail Australia, že toxikologické testy byly urychleny, detektivové ve středu uvedli, že stále čekají na výsledky.
Toxikologické zprávy se obvykle zpracovávají během čtyř až šesti týdnů.
Detektivka Allcroftová řekl, že nemá „žádný důvod“ věřit, že sestry Alsehliovy uprchly ze své vlasti, nicméně zdroje naznačují opak.
Policie NSW několik týdnů ujišťovala média, že sestry pochází z „dobře situované“ rodiny v saúdském království, která „spolupracuje“ a „pomáhá“ s vyšetřováním.
Nyní se však již říká, že rodina nejprve zabránila detektivům ve zveřejnění fotografií žen jako součást veřejné výzvy. Policie potvrdila Daily Mail Australia, že jejich fotografie a totožnost byly zveřejněny po konzultaci s koronerem – nikoliv s rodinou sester – téměř dva měsíce poté, co byla nalezena jejich těla.
Až dosud vyšetřovatelé vždy trvali na tom, že rodina spolupracuje s vyšetřovateli a neměla „žádný důvod“ věřit, že sestry Alsehliovy uprchly ze své vlasti.
Vyšetřovatelé se domnívají, že ženy zemřely v květnu, přibližně v době, kdy přestaly platit nájem. Koroner nevydal těla sester jejich rodině, i když je zřejmé, že by mohly být pohřbeny v Sydney. Policie zatím musí vyloučit vraždu nebo sebevraždu, proto vyšetřování pokračuje.
Bylo také odhaleno, že obě sestry hledaly ochranu u australské vlády, když se objevily další podrobnosti o jejich pokusech vybudovat si v zemi normální život. Měly aktivní žádost o azyl, jak bylo potvrzeno. Důvody, proč požádaly o ochranu australskou vládu, podrobně popsané v jejich tvrzení, nejsou známy.
Zprávy zveřejněné v pátek v novinách na Blízkém východě uvedly, že se sestry zřekly islámu a staly se z nich ateistky.
Sestry opustily byt v Canterbury pouze proto, aby šly do školy, neboť studovaly na TAFE, chodily také nakupovat nebo pracovat, prozradil bývalý pronajímatel nemovitosti, v níž bydlely ve Fairfieldu. Šokovaný pronajímatel tvrdil, že jejich matka navštívila sestry v Sydney, ale neměla ráda Austrálii a odešla po krátké návštěvě.
Zpravodajské kanály se sídlem v Jemenu vrhají více světla na záhadnou situaci – hlásí, že ženy uprchly ze své vlasti s hromadou hotovosti v roce 2017 kvůli bouřlivému vztahu se svými rodiči. Bylo také hlášeno, že se zřekly islámu a staly se ateistkami. Jedna měla přítele v Sydney.
Podle Any Yemenyi a Tomorrow’s Yemen byly sestry na letní dovolené se svou rodinou, když naskočily do letadla do Sydney přes Hongkong. Sestry se pak spojily s australskou uprchlickou organizací. Byly v Austrálii  na překlenovacích vízech.
Místní zpravodajské kanály uvedly, že se očekává, že jejich bratr veřejně apeluje, aby se vrah přihlásil, ale rodina dosud mlčela. Konzulát Saúdské Arábie v Sydney vyjádřil soustrast rodině.
Zatímco podrobnosti o životě sester Alsehliových v Saúdské Arábii ještě nebyly poskládány dohromady, to, co je známo o jejich pobytu v Austrálii, vyvolává více otázek než odpovědí. Osm týdnů po strašlivém objevu je případ stále sužován záhadami a nesrovnalostmi.
Obě ženy se zaregistrovaly  v roce 2018 jako obchodnice na adrese Wetherill Park na západě Sydney, ale policie stále nemůže potvrdit, co dělaly za práci. Měly také černé kupé BMW, které obvykle stojí více než 38 000 dolarů, a žily v moderním bytě se dvěma ložnicemi za 490 dolarů na týden.
Na tiskové konferenci minulý týden detektivka Allcroftová potvrdila, že policie ví o ženách jen velmi málo a obnovila výzvu k veřejným informacím – každý, kdo viděl sestry v jejich posledních dnech, byl vyzván, aby se přihlásil.
„Doufáme, že někdo bude schopen pomoci našim vyšetřovatelům,“ řekla Allcroftová. „Buď prostřednictvím pozorování, nebo těch, kteří sestry znali a mohli mít nějaké informace o jejich pohybu před jejich smrtí.“
Pokud by vyšetřovatelé věděli něco o islámu, pak by jim muselo být jasné, že jde o nezpochybnitelnou vraždu ze cti. Ať už ji provedl přímo někdo z rodiny nebo rodinou najatý vrah, tak přečin obou dívek je z pohledu islámu – a zejména pak země jako Saúdská Arábie – natolik závažný, že je jediným možným trestem smrt. Přesně tak, jak se uvádí i v právu šaría, které je platným právním systémem Saúdské Arábie…
Muslimové sami ostatně neustále potvrzují, že jediným možným trestem za odpadlictví od islámu je smrt:


 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Austrálie: Sestry utekly ze Saúdské Arábie a opustily islám, přesto neunikly vraždě ze cti se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden