Nadace Open Society Foundation plánuje velké investice na Ukrajině
RSS

Nadace Open Society Foundation plánuje velké investice na Ukrajině

Alexander Soros, syn George Sorose a současný šéf jeho nadace, která stojí za nejednou barevnou revolucí, se poměrně značně angažuje i na Ukrajině. Tento fakt je známý již roky a zdá se, že vliv na tuto zemi ze strany rodiny Sorosových ještě posílí…
Nechvalně známá lobbistická organizace Open Society Foundations George Sorose má v úmyslu získat celkem 100 milionů dolarů  na posílení mezinárodní podpory Ukrajiny a zároveň ovlivnit zemi v tom, co považuje za žádoucí směr.
Válka na Ukrajině netrvala déle než týden, když bylo oznámeno , že Soros do ukrajinské občanské společnosti investuje dalších 25 milionů dolarů – v praxi do produkce v médiích, umění, vzdělávání, výzkumu a politického lobbingu.
Podle fondu je cílem získat celkem 100 milionů dolarů na další úsilí v zemi s motivem mimo jiné ukázat Rusku, že nadace nikdy neopustí Ukrajinu. Kromě toho fond zdůrazňuje, že chce Rusku ukázat, že „mezinárodní společenství“ je solidární s Ukrajinou.

„ Máme jednoduché poselství: Ukrajinu nikdy neopustíme , “ řekl Alexander Soros, viceprezident Open Society Foundations.

„Bez ohledu na to, co tvrdí Kreml, je jasné, že Putin se primárně nebojí ani NATO, ani jaderných zbraní, ale svobodné a prosperující demokracie na jeho prahu ,“ uvedl prezident fondu Mark Malloch-Brown v prohlášení.
Nadace Open Society Foundations také dodává, že chce pomáhat těm, kteří nemohou být zastiženi jinými humanitárními snahami a podílet se na budování ukrajinské společnosti po válce.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden