Pašerácké neziskovky vyzývají EU k vyslání dalších „záchranných“ lodí do Středozemního moře
RSS

Pašerácké neziskovky vyzývají EU k vyslání dalších „záchranných“ lodí do Středozemního moře

Jak již víte, tak invaze z Afriky do Evropy – a zejména pak do Itálie – došla na maximum. Jen do Itálie připlouvá poslední dobou denně nejčastěji něco mezi 600-1000 ilegály, ovšem pokud by bylo i víc pašeráckých lodí, stíhaly by „výměnu obyvatel“ lépe.
Podle posledních informací se oproti loňskému roku zvýšily invazní toky o takřka dvojnásobek:
Stav ke 2.8.:
2020:   14 406
2021:  29 912
2022: 42 039
Vzhledem k tomu, že stávajících 14 lodí pašeráckých neziskovek, doplněných loděmi italské pobřežní stráže, již nestačí uspokojovat poptávku „trosečníků“, zažádaly dvě největší pašerácké neziskovky – francouzská SOS Mediteranee Lékařů bez hranic a německá Sea Watch, s jejíž lodí Sea Watch 3 pluje i nechvalně známá Carola Racketeová –  EU o další posily, které by měly rekordní poptávku uspokojit.
Neziskovky Lékaři bez hranic, SOS Mediterranee a Sea Watch vyzývají k zahájení koordinované pátrací a záchranné operace vedené EU v centrálním Středomoří, aby se zabránilo dalším úmrtím migrantů. Za pět dní záchranné lodě tří neziskovek přijaly pasažéry 16 lodí s migranty. O týden dříve vylovila německá záchranná loď „Sea-Watch 3“ z pěti lodí  celkem 444 lidí.
„Bez přítomnosti civilních pátracích a záchranných plavidel v centrálním Středomoří by děti, ženy a muži v mezinárodních vodách u Libye byli ponecháni svému osudu. Přestože jsme se vždy snažili koordinovat naše operace, jak to vyžaduje mořské právo, libyjské námořní orgány téměř nikdy nereagovaly a zanedbávaly svou zákonnou povinnost koordinovat pomoc,“ stěžovaly si neziskovky v tiskové zprávě.
K uvedenému jen dodávám, že nepochybuji, že EU pomůže lodě zajistit, neboť evropský daňový poplatník vždy rád zaplatí za to, že bude vyměněn…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Pašerácké neziskovky vyzývají EU k vyslání dalších „záchranných“ lodí do Středozemního moře se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden