Německo: Dětské kulturní centrum nedostalo dotaci jen proto, že používá slovo „indián“
RSS

Německo: Dětské kulturní centrum nedostalo dotaci jen proto, že používá slovo „indián“

Slova, která byla v našem mládí zcela normální a nikdo je nepovažoval za jakkoli hanlivá, se nyní stávají slovy, které údajně používají jen pravicoví extremisté. Tedy používáte-li slovo cikán, černoch nebo indián – tedy výrazy, které byly dosud zcela normální a jasně popsaly konkrétní etnikum či rasu – pak jste xenofob, rasista a extremista.
Zatím tedy zejména v pokrokových zemích, jenže – jak všichni víme – onen „pokrok“ se postupně dostává i k nám. V zemi, kde již byl kdosi souzen za spálení LGBTQ vlajky se však může stát cokoli, tedy nepředjímejme. Stačí třeba nějaká uvědomělá eurosoudružka a žaloba je na stole.
Ale vraťme se do Německa, kam tento pokrok, který je již delší dobu patrný v zemích jako USA či Švédsko, přišel již před časem a nyní i pevně zakořenil. V současné době je tedy používání slov jako černoch, indián nebo cikán zakázáno, pro všechny uvedené rasy a etnika (stejně jako pro některá další) existuje i politicky korektní výrazivo. V případě indiána je to „původní Američan“ nebo „domorodý Američan“.
Jenže to víte, mnozí rodiče, učitelé, vychovatelé či ti, kdo s dětmi pracují v různých zájmových kroužcích, jsou ze svého dětství navyklí na staré výrazivo, obzvlášť pak u indiána je tento pojem v zemi Karla Maye zcela zažitý. Není se tedy čemu divit, že tak nějak automaticky jej použijí i v kontaktu s úřady. Jenže podobná chyba se jistému rodinnému centru, které si zažádalo o dotaci na letní dětský tábor, příliš nevyplatila.
Město Hannover zamítlo žádost o financování Společného rodinného centra „Auf der Papenburg“ pro letní volný čas, protože v žádosti bylo také slovo „indián“. V důsledku toho již i tak znevýhodněné děti neměly nárok na dotace. Politická korektnost má přednost před blahobytem dětí.
Cesta dětí z chudších rodin, které si nemohou dovolit jet na dovolenou, nebyla financována potřebnou částkou 3000 eur, neboť v žádosti o dotaci bylo uvedeno politicky nekorektní slovo.  Poradní výbor pro integraci Hannover-Ricklingen proto odmítl udělit grant. Tisková mluvčí hlavního města Dolního Saska potvrdila, že to bylo kvůli termínu „indiáni“. Christina Merzbach uvedla: „Důraz by měl být kladen na historickou a časovou klasifikaci tématu v mediaci dětem a účastníkům, aniž by se zaměřoval na etnickou příslušnost a reprodukci klišé.“
Takzvaný „wokismus“ tak konečně dorazil k úředníkům. Pokud se děti chtějí na karnevalu v mateřských školkách a školách oblékat jako indiáni nebo se maskují jako černoši, je to již považováno za „kulturní přivlastnění“ a tedy za pravicově extremistické chování. Výsledkem jsou diskuse s rodiči a vyloučení takových dětí z oslavy.
Podle hnutí woken mohou kulturu reprezentovat pouze příslušníci příslušné etnické skupiny. Proto je napodobování jiných etnik a ras absolutním tabu – tedy pouze pro bílé. Reggae je také dovoleno hrát pouze černochům. Pokud tak konají bílí, koncerty jsou zrušeny. Naopak to neplatí. Černoši mohou nosit oblek a kravatu, stejně jako řídit auto, hrát v symfonickém orchestru či používat smartphony.
Mohou si přivlastnit cokoli, co původně náleželo bílé kultuře a nikdo s tím nemá problém. To se nepovažuje za „kulturní přivlastnění“. Ostatně, stále více bílých osobností již hrají ve filmech černoši a nikdo si nedovolí veřejně například černého Spartaka kritizovat.
Podle Paritätischer Familienzentrum je cílem centra volného času naučit děti starým řemeslným technikám indiánů a vzbudit zájem o kulturu. Neměli na mysli nic zlého.
I bez obecní dotace se nakonec cesta chudých dětí uskutečnila. Podle „t-online“ rodinné centrum zaplatilo za cestu z vlastních prostředků a darů. Od pondělí jsou děti na indiánském letním táboře.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Německo: Dětské kulturní centrum nedostalo dotaci jen proto, že používá slovo „indián“ se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden