Retro: Malý a nekompletní laický průvodce blízkovýchodními konflikty
RSS

Retro: Malý a nekompletní laický průvodce blízkovýchodními konflikty

26. 7. 2015
Turecké stíhačky bombardují Kurdy v Sýrii, kteří bojují proti ISIL, stíhačky NATO startující ze základen NATO v Turecku bombardují ISIL v Sýrii a Iráku, jenž bojuje proti Asadovi a Kurdům, kteří bojují proti Turkům a ISIL. Asad bojuje s podporou Íránu a Hizballáhu proti ISIL a Turkům. Všichni, kteří bojují proti teroristům ISIL v Sýrii, Iráku a všude jinde ve světě, brání syrským stíhačkám, aby bombardovaly ISIL. Současně turecká a americká dopravní letadla shazují zbraně a zásoby pro ISIL a spojence ISIL (tzv. umírněnou opozici, ve skutečnosti se jedná o al-Kájdu&spol.) v Sýrii a Iráku.
Američané podporují zbraněmi a penězi šíitskou vládu v Iráku v boji proti ISIL. Šíitská iránská vláda podporuje šíitskou vládu v Iráku v boji proti ISIL. Současně spojenec USA, Saúdská Arábie, podporuje ISIL v boji proti šíitským vládám v Iráku a Íránu a likviduje ISIL, ideově spřízněné Muslimské bratrstvo i opoziční šíitské kmeny u sebe doma. Izrael posílá zbraně, peníze a podporu Kurdům, kteří jsou jediná entita na Blízkém a Středním východě, jež v současnosti otevřeně podporuje Izrael, a současně léčí zraněné bojovníky ISIL. Kurdové jsou hrdinové, když bojují proti ISIL a Asadovi, a teroristé, když bojují proti Turkům a uzavírají spojenectví s Asadem.
Radši už do toho nebudu motat Palestinu, Jemen, šíitské kmeny v Saúdské Arábii, Katar a Bahrajn, protože jinak by se v tom mohli někteří čtenáři ztratit :)


Nejčtenější za týden