Bannon: „Musíme zrušit Federální rezervní systém“
RSS

Bannon: „Musíme zrušit Federální rezervní systém“

Bývalý stratég Bílého domu Steve Bannon prohlásil, že Federální rezervní systém si „uzurpoval“ moc amerického lidu tím, že diktuje měnovou politiku USA mimo demokratický proces, a proto musí být zrušen. (Foto: Twitter / Benny Johnson)







„0,5 % občanů v této zemi vlastní více majetku než 90 % obyvatel dolních vrstev. To vše se stalo za posledních deset let od roku 2008,“ řekl Bannon v pátek na konferenci CPAC 2022 v texaském Dallasu.



BANNON: "The Federal Reserve has usurped its power and the power of the American people and our elected representatives" pic.twitter.com/pECX5qrpB7 — Benny Johnson (@bennyjohnson) August 6, 2022 „Federální rezervní systém mimochodem nevlastní Američané, centrální banka, kterou vlastní 24 prime brokerů, což jsou J. P. Morgan a Goldman Sachs a Morgan Stanley. Jak to funguje?“



„Nepotřebujeme audit Fedu, potřebujeme ukončit činnost Federálního rezervního systému,“ pokračoval Bannon. „Federální rezervní systém si uzurpoval svou moc a moc amerického lidu a našich zvolených zástupců. A ne, nemají souhlas vládnoucích. Nebudeme se mu podřizovat. Nepodřídíme se. A musí to skončit.“



Moderátor pořadu „War Room“ a bývalý investiční bankéř Goldman Sachs dále vyzval k úplnému rozpuštění „administrativního státu“ s tím, že angažovaní voliči vypudí byrokraty usazené v různých radách – lékařských, školských a volebních – po celé Americe.



Jak často upozorňoval bývalý poslanec Ron Paul (R-Texas) během svého působení v Kongresu, soukromý Federální rezervní systém je od svého vzniku v roce 1913 zodpovědný za téměř každou hospodářskou krizi, protože uměle rozšiřuje nebo smršťuje americkou peněžní zásobu.



V důsledku toho se kupní síla amerického dolaru snížila o 96 %.



Důvěryhodnost Fedu je v posledních měsících na vratké půdě více než obvykle, protože nedokázal předvídat prudký nárůst inflace způsobený napumpováním 4 bilionů dolarů do peněžní zásoby během krize COVID.



Vzhledem k tomu, že inflace je nyní rozpálená na 9,1 %, Fed nedávno zvýšil úrokové sazby o 75 bazických bodů na 2,25-2,5 %, tedy výrazně pod míru inflace, což podle varování ekonoma Petera Schiffa zdaleka nestačí k tomu, aby současnou inflaci omezil.



Steve Bannon on dismantling the Administrative State. pic.twitter.com/gMmd1qVwKK — Benny Johnson (@bennyjohnson) August 6, 2022 Článek Bannon: „Musíme zrušit Federální rezervní systém“ se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden