Glosa MM: Udávejte spoluobčany!
RSS

Glosa MM: Udávejte spoluobčany!

Ještě stále pochybujete, že Evropa se řítí čím dál tím větší rychlostí do nejzazší části zažívacího traktu?
Josefine Paulová, čerstvá ministryně pro děti, mládež, rodinu, rovnost, uprchlíky a integraci Severního Porýní-Vestfálska za Zelené, chce prosadit projekt, který vybízí Němce, aby udávali spoluobčany.
Zamýšlí zřídit čtyři ohlašovací centra, kde by lidé prostřednictvím horkých linek i anonymně mohli nahlásit jiné osoby, které se chovají politicky nekorektně. Například se mají oznamovat „incidenty nepřátelské vůči homosexuálům, migrantům, muslimům, černochům, Romům“, a to i ty, které nejsou trestné.
Vláda vynaloží 140.000 eur na zřízení každého střediska. Paulová je bývalá učitelka, žijící s Katjou Meierovou, saskou ministryní spravedlnosti a rovněž členkou strany Zelených.


Letos se otevře jen 25 kilometrů nových úseků dálnic a ani příští rok to nebude lepší. Rozmach dálniční výstavby se projeví až za dva roky. Léta očekávaná dálniční propojení s Polskem a Rakouskem ale zaberou ještě delší čas.
To je v pořádku, taková nepotřebnost! Je přece zapotřebí bojovat na Ukrajině za Prahu a nakoupit letadélka, tanky a mečíky za stovky miliard.
. Bidenův velký úspěch . Americký Senát schválil nejtěsnější možnou většinou zásadní balík zákonů na podporu boje proti klimatické změně a daní. Rozhodující hlas dodala viceprezidentka Kamala Harrisová.
Tolik titulek. Problém je v tom, že 250 amerických špičkových ekonomů, včetně několika nositelů Nobelovy ceny podepsalo dopis, ve kterém varuje, že tyto přijaté zákony naopak roztočí inflaci a poškodí USA.
Tak si vyberte.
. „Sachalin-2 je důležitý projekt z hlediska stabilních dodávek energie a plynu do Japonska. Setkal jsem se s ředitelem Mitsui & Co a požádal jsem ho, aby pozitivně zvážil otázku účasti v novém provozovateli projektu – ruské společnosti, “ informoval japonský ministr hospodářství, obchodu a průmyslu Koichi Hagiuda.

.
Čeština je jazyk vtipný:
Dezinformátor, dezolát, antiwaxer a proruský troll = člověk, jenž říká pravdu, kterou politici a média nechtějí slyšet.





MACEK Miroslav (1944)

The post Glosa MM: Udávejte spoluobčany! first appeared on .


Nejčtenější za týden