Imám zotročuje ženu koupenou v Maroku: „To je naše kultura“
RSS

Imám zotročuje ženu koupenou v Maroku: „To je naše kultura“

Mnoho muslimských obohacovačů dává přednost dovozu manželky z islámských zemí před místními ženami, neboť v jejich případě mají zpravidla jistotu, že budou dostatečně poslušné tak, jak si jejich pán přeje. Ženy jsou uzavřeny doma víceméně v pozici otroka a inkubátoru. Jen málokdy se podaří na tyto rozhodně ne ojedinělé případy přijít. K prozrazení většinou dojde v momentě, kdy to „pán“ příliš přežene a svoji otrokyni zbije natolik, že je nucena vyhledat lékařské ošetření…
Svou ženu zbavil veškeré svobody tím, že ji uzavřel do domu: nesměla chodit ven s přáteli ani nosit západní oblečení, a když měli hosty, nesměla sedět u stolu s ostatními, ale musela být v samostatné místnosti. Nemohla se ani rozhodnout, na co se bude dívat v televizi nebo co uvařit k večeři. Když se pokusila vzbouřit, její manžel ji bil a urážel. Nyní byl tento muž, 40letý marocký imám, který velmi lpí na starodávných zvycích své země, v Itálii odsouzen ke dvěma letům a třem měsícům vězení. Pro soudce jeho chování představuje trestný čin týrání rodiny.
Prokurátorka Barbara Badellino požadovala dvouletý trest: V obžalobě zdůraznila, že jde o „případ, ve kterém hrál kulturní a náboženský aspekt převládající roli“. Jsme konfrontováni s chováním, které se může zdát normální v arabské kultuře, ale ne v Itálii. Stručně řečeno, podle soudce jde o „chování relevantní z hlediska trestního práva“. Maročan, kterého obhajuje právník Federico Schettini, je obviněn z týrání manželky a dětí, zejména nejstaršího dítěte ve věku 11 let, které bylo údajně několikrát velmi krutě zbito. Oběti, nyní 47leté, bylo 30 let, když její sňatek s obviněným „zařídila“ její rodina: sňatek se konal v Maroku v roce 2005, poté se pár přestěhoval do Itálie. Žena v soudní síni popsala strádání, ponižování a urážky, které během manželství zažila.
Poté státní zástupkyně poukázala na to, že „žena neměla žádné slovo, nedostala žádnou autonomii a byla nucena nosit objemné oblečení a burku. Její manžel si vždy prosadil svou a mlátil ji, fackoval a kopal.“  Během procesu se několik svědků, většinou přátel obžalovaného, pokusilo situaci zlehčit popisem archaických zvyků jejich země s tím, že jde o jejich kulturní zvyklost.
K uvedenému jen dodávám, že výmluva na „kulturní zvyklosti“ již skutečně v posledních letech u některých evropských soudů prošla. Hodně často je tato výmluva použita u muslimů, kteří jsou v Evropě obviněni z pedofilie…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden