Roger není Čech a Berlín není Praha
RSS

Roger není Čech a Berlín není Praha

Na tom jistě není nic objevného, ale dnes v jiném kontextu. Berlín, na rozdíl od Prahy, zakázal „výstavku“ zničené vojenské, údajně ruské, techniky a zdůvodnil to tím, že v ní mohli umírati lidé. Jak prosté. Praha za nadšeného povykování Hřiba, Rakušana a také ČT nejen výstavku instalovala, ale ještě nás Česká televize několik dní pravidelně sytila nadšenými zprávami o její exposici.
R. Waters – bývalý člen legendární skupiny Pink Floyd – včera veřejně prohlásil, že „Biden je  válečný zločinec“.  Podle Waterse „ přilévá na Ukrajině olej do ohně “ a prodlužuje válku tím, že dodává na Ukrajinu zbraně.
Nechci se teď zabývat tím, zda politici USA páchají válečné zločiny, čtenář to jistě posoudí sám. Rád bych však upozornil na to, že dokud se v České republice nezmění situace a dokud v čele státu, některých měst a třeba České televize budou stát lidé beze cti, morálky a minimální odvahy, naše postavení se nezmění. Nezmění se vnímání naší země v zahraničí ani postavení nás, občanů. Stále budeme poslouchat lži a bezmocně kroutit hlavou, jak naše společnost upadá ekonomicky i morálně. Budeme se dál divit, jak je to či ono možné. Je naprosto jasná vazba mezi morální nekompetentností našich představitelů a úrovní celé společnosti, a pokud to před pár lety vadilo jen těm, kteří prostě nesnášeli lhaní, dnes to jasně pociťují i ti, kteří se „politikou nezabývají“.


Nejčtenější za týden