Rusko se chystá zřídit vojenskou základnu v Srbsku, tvrdí ruský velvyslanec
RSS

Rusko se chystá zřídit vojenskou základnu v Srbsku, tvrdí ruský velvyslanec

Rusko údajně zřídí vojenskou základnu v Srbsku, tvrdí ruský velvyslanec v Srbsku, jak bylo oznámeno v pondělí 8. srpna. (Foto: Flickr / ilustrační)







Tvrzení o tom, že Rusko zřídí v Srbsku vojenskou základnu, pronesl ruský mimořádný a zplnomocněný velvyslanec v Srbsku Alexandr Bocan-Charčenko.



„Zřízení ruské vojenské základny v Srbsku je suverénní záležitostí samotné země. Navíc je to záležitost vlastních zájmů Ruska,“ řekl v rozhovoru pro SM News.



Srbsko je v současnosti pro Rusko přátelským státem. Na rozdíl od většiny evropských zemí neuvalilo žádné protiruské sankce.



Tato zpráva následuje po zprávách o odstranění sochy Světového míru darované Sovětským svazem z podstavce ve finských Helsinkách, které v pondělí 8. srpna rozzlobilo Rusko.



Odstranění kontroverzní sochy Světového míru od Sovětského svazu ve finských Helsinkách bylo provedeno před sedmou hodinou ranní, přičemž socha měla být z Helsinek odvezena po moři na bárce.



Vzdálenost od původního umístění sochy k bárce byla asi deset metrů. Přesun údajně trval něco málo přes pět minut, podle místních zpráv se však připravoval více než týden.



Socha bude nahrazena chodníkem, v současné době se v oblasti buduje tramvajová trať.



Zdroj: britic.co.uk
Článek Rusko se chystá zřídit vojenskou základnu v Srbsku, tvrdí ruský velvyslanec se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden