Biden říká, že válka na Ukrajině je dobrá pro americká pracovní místa
RSS

Biden říká, že válka na Ukrajině je dobrá pro americká pracovní místa

„Být arzenálem demokracie znamená také dobře placená pracovní místa pro americké pracovníky,“ řekl Biden svým voličům, když vyzdvihoval válečné úsilí na Ukrajině. (Foto: Flickr)







Prezident Biden v úterý vystoupil ve městě Troy ve státě Alabama a pochválil výrobce zbraní za dodávky munice a zbraní, které Ukrajina potřebuje k boji proti ruským invazním silám. Hovořil také o své žádosti, aby Kongres schválil více finančních prostředků na zbraně pro Ukrajinu, což by umožnilo americkým muničním továrnám vyrábět více zbraní, což by znamenalo více pracovních míst ve zbrojní výrobě.



„Být arzenálem demokracie znamená také dobře placená pracovní místa pro americké dělníky,“ řekl Biden voličům, když vyzdvihoval válečné úsilí na Ukrajině.



„V Alabamě, ve státech po celé Americe, kde se vyrábí a montuje obranná technika, je zde v tomto závodě přímo zaměstnáno 265 lidí, kteří pracují na programu Javelin,“ řekl.



„Celkem Lockheed Martin přinesl do Alabamy téměř 3 000 pracovních míst. Ozbrojené síly Spojených států budou i nadále nejlépe vyzbrojenou a nejschopnější bojovou silou v historii světa. Abychom toho dosáhli, musíme zajistit, aby naše životně důležité obranné dodávky dostávaly vstupy a dodávky, které potřebují k výrobě, ochraně a zajištění plné kapacity,“ řekl.



Od 12. dubna USA poslaly na Ukrajinu tisíce raket Javelin. Biden s hrdostí uvedl, že někteří rodiče na Ukrajině pojmenovávají své děti Javelin podle amerických zbraní, které pomáhají Ukrajině v boji proti Rusku.



Biden o těchto zbraních hovořil s tím, že jsou to „jedny z nejlepších a nejúčinnějších zbraní v našem arzenálu“.



„Jsou vysoce přenosné, mimořádně účinné proti široké škále obrněných cílů. Mohou zasáhnout cíle vzdálené až 400 metrů a mají palebnou kapacitu,“ řekl.



Biden řekl, že Ukrajina by nebyla schopna bojovat proti svým ruským agresorům bez pomoci USA a zbraní financovaných a vyrobených v USA. „Velká část důvodů, proč byli schopni pokračovat v boji,“ řekl, „a způsobit, že to byl pro Rusko strategický neúspěch, spočívá v tom, že jim Spojené státy a další spojenci a partneři kryli záda.“



„Jen Spojené státy věnovaly Ukrajině více než 5 500 Javelinů, vy měníte národ,“ řekl zbrojovkám, „vy opravdu ano.“



Biden uvedl, že USA poslaly také obrovské množství dalších zbraní, od protitankových a protiletadlových zbraní až po vrtulníky, obrněná vozidla a systémy pobřežní obrany. Ve skutečnosti Biden řekl, že USA se ujistily, že Ukrajina byla dobře zásobena těmito vojenskými schopnostmi ještě před jejich invazí, aby na ni byla připravena, až přijde čas.



„Ujistili jsme se, že nedojde k žádnému přerušení toku vybavení,“ řekl Biden.



„Od chvíle, kdy Rusko před necelými dvěma měsíci napadlo Ukrajinu, jsme jenom my, nepočítaje naše spojence, poslali na bezpečnostní pomoc Ukrajině více než 3 miliardy dolarů.“



„Tyto peníze jsou přímou investicí do obrany svobody a demokracie jako takové,“ řekl Biden, „protože pokud se nepostavíte diktátorům, historie nám ukázala, že přicházejí dál. Stále přicházejí. Jejich touha po moci stále roste.



„A každý pracovník v tomto zařízení a každý americký daňový poplatník přímo přispívá na obranu svobody, a to je podle mého názoru něco, na co můžeme být všichni nesmírně hrdí.“



Libby Emmons
Článek Biden říká, že válka na Ukrajině je dobrá pro americká pracovní místa se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden