Kanadský generál, najatý jako žoldák, byl údajně zatčen při útěku z ocelárny Azov
RSS

Kanadský generál, najatý jako žoldák, byl údajně zatčen při útěku z ocelárny Azov

Na úvod upozorňuji, že níže uvedenou zprávu měly zveřejnit maďarské, dobře informované zdroje a zdroje DNR.  Pokud jde o skutečně pravdivou informaci, jistě bude v nejbližší době potvrzena i mainstreamem, i když verze a okolnosti zadržení kanadského generála mohou jiné zdroje popsat odlišně.
Zatím se však mnohé informace, zpočátku nálepkované jako konspirační teorie, potvrdily. Jde například o USA již potvrzenou existenci amerických biolaboratoří na Ukrajině.
Pokud je tedy uvedená informace pravdivá, pak se jen potvrzuje to, o čem se zatím jen spekulovalo . V Mariupolu, v závodě Azovstal, nebyli pouze ukrajinští vojáci, případně nácci z batalionu Azov a civilisté, ale také západní žoldáci. A to ne jen tak nějací bezvýznamní dobrodruhové, kteří se rozhodli, že si vyrazí na Ukrajinu zastřílet….
V minulých dnech a týdnech se možná mnozí nezasvěcení pozorovatelé divili, proč je o azovskou ocelárnu oligarchy Rinata Achmetova v Mariupolu tak velký zájem ze strany armády Ruské federace a proč je tak těžké ji dobýt.

Již delší dobu se šíří zvěsti, že jednotky Azov ukotvené v podzemních chodbách závodu za podpory západních „specialistů“ využívají civilisty jako živé štíty, aby továrna nebyla bombardována ruskou armádou.
V pozdních večerních hodinách 3. května dorazila zpráva z maďarské strany, že v bojích o Azovskou ocelárnu byl zajat kanadský generál. Jakkoli neuvěřitelně tato zpráva zní, je to generál Trevor John Cadieu, velitel kanadských pevninských sil. Informovala o tom také maďarská tisková agentura.
Brigádní generál Cadieu také sloužil mimo jiné jako velitel Task Force Jerusalem a první velitel Task Force Middle East, kanadské armády.
Cadieu byl údajně zajat milicí DLR (Milice Doněcké lidové republiky, která bojuje po boku ruské armády) při pokusu o útěk z katakomb pod Azovskou ocelárnou. Včera došlo i k mezinárodně dohodnutému propuštění civilistů. V rámci toho mohlo dojít k pokusu generála o útěk.
Slušně řečeno, nyní zajatý kanadský generál má daleko k „nepopsanému listu“. Například v roce 2021 byl obviněn ze sexuálního obtěžování, zároveň se měl stát velitelem kanadských pozemních sil, ale kvůli skandálu byla inaugurace tehdy zrušena. Dne 5. dubna 2022 „spontánně“ rezignoval na své služby a připojil se k zahraničním bojovníkům (žoldákům) na Ukrajině.
Jak je možné, že generál – okamžitě po svém propuštění ze služby –  odjel nebo dokonce mohl odejít do jiné země jako prostý žoldák? Generál ve výslužbě v pluku Azov, jak věrohodně to zní pro vysoce postavenou západní armádu?
Je velmi vysoká pravděpodobnost, že v azovské ocelárně se nachází i další vysoce postavení zahraniční specialisté. Proč? Odpověď je jednoduchá – pro běžné civilisty by kolektivní Západ nehnul ani prstem a rozhodně by neposílal politiky za Putinem vyjednávat „únikové koridory“.
Putin už nějakou dobu údajně ví, kdo je zalezlý v ocelárnách ukrajinského oligarchy. Je mu zřejmě jasné, co by  vyvolalo za Západě, pokud by zajatí vysoce postavení západní žoldáci byli představeni světové veřejnosti – a „Kanaďan“ je jen začátek.
Dobře informované kruhy blízké Rusku říkají, že v podzemních chodbách a táborech jsou další aktivní důstojníci NATO, v neposlední řadě proto, že západní úřady „politicky oblehly“ Kreml, aby mohly evakuovat ocelárnu.
Teprve nedávno to s Putinem zkusil generální tajemník OSN Antonio Guterres. „Proslýchá se“, že Putin dal jasně najevo, že chce mít jasno v tom, co se tam přesně děje. 21. dubna Putin zastavil obléhání Azovstalu a nařídil umístit elektrárnu pod blokádu, aby „už nemohla vylétnout ani moucha“, podle zdrojů na místě.
V důsledku toho byla ocelárna hermeticky uzavřena a výhradně pro tam zadržované civilisty „instalována“ chodba, kterou měl údajně projít kanadský generál.
Podle Eduarda Basurina, mluvčího vlády Doněcké republiky, mohou být v tunelovém systému dokumenty, které by dokazovaly co se dělo na Donbase od roku 2014.
„Očekává se, že tyto dokumenty mohou být zveřejněny a celý svět uvidí, co udělali,“ řekl Basurin.
Bude jistě zajímavé sledovat, jak Putin nyní hodlá jednat s dalšími vysokými západními vojenskými důstojníky, kteří by mohli být případně „evakuováni“ ze závodu.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden