V Rakousku již převyšuje u dětí počet křestních jmen muslimských jména nemuslimská
RSS

V Rakousku již převyšuje u dětí počet křestních jmen muslimských jména nemuslimská

Sousední Rakousko patří k nejislamizovanějším zemím Evropy a vzhledem k jeho poměrně nepočetné populaci patří zřejmě i k těm, kde bude původní obyvatelstvo přečísleno nejdříve. Může za to samozřejmě jak fakt, že je místem křížení hned dvou invazních tras (prochází tudy jak ilegálové, kteří proudí přes balkánskou trasu, tak ti, kteří přichází přes Itálii), tak politika všech dosavadních vlád, které využívaly pohraniční policii zejména k tomu, aby ilegály na hranicích „lovila“ a převážela do migračních center, kde jim byl záhy nabídnut azyl.
Dnes se jen velmi těžko odhaduje skutečný stav islamizace země, neboť muslimové narození v Rakousku jsou již považováni za Rakušany. A těch je poměrně hodně.
Mnohému však napovídají průzkumy z poslední doby, které ukazují velký náskok sociálních demokratů, kteří jsou hlavní islamizační stranou v zemi, asi jako je tomu ve většině států Evropy. Vzestup strany, kterou volí převážně muslimové, strany, která je zcela nepokrytě vítačská, už naznačil, že země je možná v hodně podobné situaci jako Švédsko. A naznačuje to i fakt, že muslimská jména u dětí již předčila ta typicky německá.
Zatímco jména jako Kevin a Jacqueline se již neobjevují na vrcholu seznamu hitů, turecká a arabská jména dětí jsou nyní v některých evropských zemích velmi v módě. Yusuf, Ibrahim, Malik a Zeynep jsou také stále populárnější v Rakousku, podle nejnovějších údajů z rakouské statistiky.


Jméno Kevin bylo v Rakousku v roce 2021 dáno pouze 21krát, zatímco Malik (111) pětkrát častěji. Ibrahim se také těší rostoucí popularitě, takže v roce 2021 bylo toto jméno pro novorozence zvoleno 51krát. Yusuf (79), Moham(m)ed (57) a Ahmed (54) také zaznamenali pozitivní trend.








Orientální muslimská jména jsou také velmi v módě mezi dívkami. Jméno Zeynep bylo v loňském roce zvoleno 58krát a dokonce se dostalo do první desítky vídeňských favoritů, v závěsu se objevují i Meryem (47) a Azra (46). Dřívější trendové jméno Jacqueline téměř úplně zmizelo z ročních statistik: V loňském roce byla takto pojmenována pouze jedna dívka.
Na stránce statatlas můžete vyhledávat všechna jména v Rakousku a jejich regionální frekvenci. Je však zarážející, že všechna jména, která se liší byť jen o jedno písmeno, jsou ve statistice odděleně. To je například případ Mohammeda, který se v arabském světě píše Mohamed, Muhammad nebo Muhamed. Také u Filipa/Philipa/Phillipa se různé pravopisy počítají odděleně.







 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek V Rakousku již převyšuje u dětí počet křestních jmen muslimských jména nemuslimská se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden