Texaský guvernér nechal i přes odpor vlády odvézt již 4500 migrantů do Washingtonu a New Yorku
RSS

Texaský guvernér nechal i přes odpor vlády odvézt již 4500 migrantů do Washingtonu a New Yorku

Před několika měsíci jste si zde mohli přečíst o varování guvernéra Texasu, který Bidenově vládě pohrozil, že za jejich politiku otevřených hranic, která jeho stát přeplnila mnohdy kriminálními migranty, jim jejich hosty začne vozit přímo do Washingtonu, ať si s nimi dělají ti, kdo si je pozvali, co chtějí. Záhy pronajal 900 autobusů , aby ukázal, že to myslí vážně a obohacení poslal těm, kdo o něj tak moc stáli. Nakonec se rozhodl podobně jako Washington obohatit i New York, který tento směr Bidenovy politiky plně podporuje.
S převzetím moci demokraty asi před dvěma lety došlo k posunu paradigmatu v migraci v USA. Zatímco Trumpova administrativa prosazovala rigidní imigrační politiku a stavění plotu na jižních hranicích, Bidenova administrativa pěstuje přívětivou kulturu založenou na německém „welcome“ modelu. Jižní frontové státy, jako je Texas, jsou ty, které tím nejvíc trpí. Už se s tím nechtějí smířit.
Texas s dlouhou hranicí s Mexikem je téměř zaplaven nelegálními přistěhovalci z Latinské Ameriky. To je důsledek předepsané vítací kultury demokratů ve vzdáleném Washingtonu. Republikánský guvernér Texasu Greg Abbott na to zareagoval tak, jak před časem slíbil. Od dubna naložil již 4 500 migrantů do autobusů a převezl je do bašt demokratů ve Washingtonu DC a New Yorku.
Ale místo poděkování za mnoho „kvalifikovaných pracovníků“ a multikulturní obohacení nebyli lidé v cílových destinacích příliš nadšeni touto akcí. „Využívá politiku, aby získal osobní výhodu, a posílá sem tyto zoufalé migranty,“ stěžuje si Karine Jean-Pierre, mluvčí Bílého domu. Koneckonců, existuje právně definovaný proces distribuce migrantů, kteří překročí jižní hranici USA.
Demokratický starosta New Yorku Eric Adams je také zděšen: „Je nepředstavitelné, co guvernér Texasu udělal, když si vzpomenete na tuto zemi – zemi, která byla vždy otevřená těm, kteří prchali před pronásledováním a jinými nevhodnými, nesnesitelnými podmínkami,“ řekl. Zmíněný guvernér Greg Abbott to zjevně vidí trochu jinak.
Přesunem migrantů chce texaský guvernér zdůraznit svůj protest, že texaská pohraniční stráž již nemůže od zrušení „hlavy 42“ přímo odmítat zadržené nelegální migranty. S převozem obohacení do obou demokratických měst bude samozřejmě Abbott i nadále pokračovat…
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 5 ] Článek Texaský guvernér nechal i přes odpor vlády odvézt již 4500 migrantů do Washingtonu a New Yorku se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden