Centrum Toronta postihl výpadek proudu
RSS

Centrum Toronta postihl výpadek proudu

Výpadek proudu v centru Toronta ve čtvrtek zanechal kanceláře předních kanadských podniků ve tmě, vynutil si evakuaci jednoho z největších nákupních center ve městě a způsobil uzamčení některých bankovních poboček. (Foto: Twitter)







Energetická společnost Hydro One (H.TO) uvedla, že výpadek postihl 10 000 zákazníků v centru Toronta, největšího kanadského města. Společnost Hydro One prováděla vyšetřování, ale neposkytla žádné podrobnosti o příčině.



And here’s the cause of the Toronto power outage btw (my friend’s video not mine) pic.twitter.com/zSQveK0O7B — b’couch brian (@braino_drano) August 11, 2022 Mluvčí torontského hasičského sboru uvedl, že ve 12:32 SEČ obdržel telefonát o jeřábu, který se dostal do kontaktu s přenosovým vedením Hydro One, ale uvedl, že s jistotou nemůže říci, zda to způsobilo výpadek.



Kvůli výpadku proudu se pracovníci z věží v centru města rozprchli do ulic a vyšli na chodníky a do parků.



Wow! #Toronto #poweroutage https://t.co/8MBr8nwxGC — That boy from Lasalle. (@OliBro64) August 11, 2022 Pobočky největších bank, včetně Royal Bank of Canada (RY.TO), Toronto-Dominion Bank (TD.TO) a Bank of Montreal (BMO.TO), v oblasti byly podle svědka agentury Reuters zamčené a na některých místech bylo vidět zaměstnance sedět potmě.



Podle svědka agentury Reuters výpadek způsobil, že v jedné oblasti přestaly fungovat semafory. Torontská policie lidem řekla, aby tyto křižovatky považovali za čtyřsměrné.



Zdroj: reuters.com
Článek Centrum Toronta postihl výpadek proudu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden