V Itálii byl odsouzen první žoldák, který se rozhodl jít bojovat na Ukrajinu
RSS

V Itálii byl odsouzen první žoldák, který se rozhodl jít bojovat na Ukrajinu

Jak jsem již několikrát upozornila, tak rozhodně ne všechny země vyzvaly své občany, aby se na vlastní pěst vydali bojovat na Ukrajinu, přičemž je jim zaručena beztrestnost. Něco podobného jako u nás, v Německu, Polsku, Británii a několika dalších zemích nebylo jinde možné. Žoldáci tak mnohdy vyrazili na Ukrajinu s vědomím, že mohou být doma potrestáni.
Italská vláda sice podobně jako ostatní evropské vlády na Ukrajinu posílá zbraně a podporuje ji i jinak, včetně připojení se k sankcím, které jsou pro jejich zemi podobně ničivé jako pro tu naši. Tamní vláda však nepovolila občanům jít bojovat do cizí války, zřejmě – na rozdíl od Fialy – ji nepovažují za „svoji“ válku. Potrestáni tak budou nejen ti, kdo se přidají v bojích na proruskou stranu, ale totéž po návratu čeká i ty, kteří bojují po boku Ukrajinců…
Italové vyrazili na Ukrajinu bojovat jako žoldáci na obou stranách konfliktu – a všem, bez rozdílu strany, ke které se přidali, nyní hrozí vězení.
První Ital byl vyšetřován za to, že narukoval do boje po boku ukrajinských bojovníků ve válce na Ukrajině.
Kevin Chiappalone, 19 let, z Janova, je sympatizantem skupiny CasaPound. Hrozí mu trest odnětí svobody na 2-7 let. Janovský protimafiánský a protiteroristický prokurátor Marco Zocco ho obvinil z toho, že je žoldák, který se připojil k Ukrajinské mezinárodní brigádě.
Bezpečnostní policie DIGOS zahájila vyšetřování Chiappaloneho poté, co řekl týdeníku Panorama , že chce jít bojovat na obranu Ukrajiny poté, co slyšel ruského prezidenta Vladimira Putina říkat, že plánuje „denacifikaci“ země.


Předpokládá se, že mnoho Italů odešlo na Ukrajinu bojovat.


Dříve bylo hlášeno, že někteří italští žoldáci bojují po boku proruských sil ve východním a rusky mluvícím odtrženém regionu Donbasu, kde byly boje v poslední době nejzuřivější.
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek V Itálii byl odsouzen první žoldák, který se rozhodl jít bojovat na Ukrajinu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden