Američtí miliardáři Gates, Bezos a Bloomberg hledají vzácné nerosty v Grónsku
RSS

Američtí miliardáři Gates, Bezos a Bloomberg hledají vzácné nerosty v Grónsku

Víc než co jiného je na tomto oznámení zajímavý fakt, že v případě Grónska má jít o náhradu za Čínu. Tedy za nerosty, které dosud Západ nakupoval v Číně – a vlastně i v Rusku, na nějž již byly sankce uvaleny. Jenže v souvislosti s konfliktem, který  nyní bují v jihovýchodní Asii ohledně Tchaj-wanu, se stále pravděpodobnějšími jeví být další sankce také vůči Číně.
A pokud sankce uvalí Washington, tak oddaní lokajíčci v EU se velmi rádi přidají. A to i za cenu sebedestrukce, jak to vidíme v případě protiruských sankcí, na které mnohem víc než Rusko doplatily mnohé evropské země – podle posledních statistik má jít zejména o ČR, Slovensko a Itálii.
Zdá se tedy, že jde o pokračování sebevražedné západní politiky, kdy je cílem zajistit, že ze západních zemí se stane svět, kde nikdo nic nevlastní a vše se sdílí. Náhradním dodavatelem některých nerostů, které západní země dosud odebírají od Číny, by se tak podle všeho mělo stát právě Grónsko. Nicméně i tak je již nyní jisté, že Grónsko nemůže celou Evropu a USA uspokojit a plně nahradit vyřazenou Čínu a Rusko.
To ovšem jistě ví i ti, kdo všechny tyto politické tanečky přímou cestou do pekla sami vedou…
Miliardáři Gates, Bezos a Bloomberg tvrdí, že není dostatek „vzácných nerostů“, které by umožnily oblažit svět více elektrickými vozidly. Nyní je má dodat Grónsko. Odpovídající geologické průzkumy již probíhají. Grónsko by se také údajně dalo použít v případě vážného konfliktu s Čínou…
Navzdory skutečnosti, že současná energetická krize jasně ukazuje, jak moc svět stále závisí na ropě, plynu a uhlí, aby uspokojil své potřeby elektřiny, globalističtí miliardáři Bill Gates, Jeff Bezos a Michael Bloomberg spolu s dalšími miliardáři nyní chtějí vložit peníze do výzkumu ložisek „vzácných nerostů“ v Grónsku. Tyto minerály jsou nezbytné pro konstrukci elektromobilů a v současnosti je dodává především Čína a Afrika.
Tito miliardáři financují hledání nerostného ložiska, které prý potřebujeme pro údajný „přechod na zelenou energii“ a mohlo by se nacházet na grónském ostrově Disko a na poloostrově Nuussuaq.
„Zaměřujeme se na ložisko, které bude největším nebo druhým největším ložiskem niklu a kobaltu na světě,“  řekl podle CNN generální ředitel Kobold Metals Kurt House.  Za kalifornským startupem zabývajícím se průzkumem nerostných surovin stojí Gates, Bezos a Bloomberg – tito miliardáři jsou obvyklými podezřelými při řešení klimatických změn. 
Ostatně nové miliardové zisky jsou v tomto byznysu lákavé. Grónsko, ostrov východně od Kanady, mohl být dalším světovým hotspotem pro těžbu mědi, zlata, vzácných nerostů a zinku.
Ale to není vše. Miliardáři by se také mohli připravit na možnou válku mezi Západem vedeným USA a Čínou.  Peking opakovaně varoval před omezením nebo dokonce zastavením vývozu „vzácných nerostů“ v případě eskalace obchodní války USA proti lidové republice nebo jiných nepřátelských opatření. Vědí o tom možná víc, než by veřejně přiznali?
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Američtí miliardáři Gates, Bezos a Bloomberg hledají vzácné nerosty v Grónsku se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden