Bývalý ředitel CIA Hayden „navrhuje“, aby byl Trump popraven za to, že má jaderné dokumenty
RSS

Bývalý ředitel CIA Hayden „navrhuje“, aby byl Trump popraven za to, že má jaderné dokumenty

Bývalý úřadující generální prokurátor Matt Whitaker sdílí své myšlenky o právních důsledcích schválení razie FBI ze strany generálního prokurátora Merricka Garlanda. (Foto: Flickr)







Spolupracovník MSNBC a historik Michael Beschloss zveřejnil ve čtvrtek večer na Twitteru výčet historických osobností, které byly popraveny za sdílení amerických jaderných tajemství s cizími vládami, a bývalý šéf CIA sdílel tento příspěvek s vlastním schvalujícím tweetem.



Konzervativní komentátor Jerry Dunleavy obvinil Beschlosse, že „navrhuje, aby byl Trump popraven“ , vzhledem k tomu, že byl zveřejněn těsně po článku deníku Washington Post, v němž se spekuluje o tom, že FBI provedla razii v Trumpově sídle Mar-a-Lago, aby našla chybějící jaderné dokumenty.




Trump položil „nepříjemnou“ otázku ohledně razie v jeho sídle
Exkluzivní článek deníku Washington Post ze čtvrtečního odpoledne se snažil nabídnout více podrobností o tom, co FBI v pondělí v Mar-a-Lago hledala, protože generální prokurátor Merrick Garland o tom ve svém projevu k národu mlčel.



Zpráva citovala zdroje hovořící „pod podmínkou anonymity“ , které tvrdily: „Podle lidí obeznámených s vyšetřováním byly mezi předměty, které agenti FBI hledali při pondělní prohlídce floridské rezidence bývalého prezidenta Donalda Trumpa, i tajné dokumenty týkající se jaderných zbraní.“



Bývalý ředitel CIA a spolupracovník MSNBC navrhují popravu bývalého prezidenta Donalda Trumpa poté, co Washington Post tvrdí, že FBI při razii hledala „jaderné“ dokumenty.




Rand Paul naznačuje, že FBI mohla v Trumpovo sídle podstrčit důkazy
Toto tvrzení vyvolalo šokové vlny v sociálních médiích a stalo se hlavním trendem na Twitteru.



Rosenbergs were convicted for giving U.S. nuclear secrets to Moscow, and were executed June 1953: pic.twitter.com/0Ox1JXoNDf — Michael Beschloss (@BeschlossDC) August 12, 2022 Sounds about right. https://t.co/hJCjxhN2BQ — Gen Michael Hayden (@GenMhayden) August 12, 2022 Několik hodin po tomto tvrzení v exkluzivní zprávě Beschloss uvedl některé historické souvislosti, co se stane s těmi, kteří nezákonně zadržují a předávají jaderné informace subjektům mimo USA. Na Twitteru zveřejnil obrázek sovětských špionů Julia a Ethel Rosenburgových a napsal : „Rosenbergovi byli odsouzeni za předání amerických jaderných tajemství Moskvě a v červnu 1953 byli popraveni.“



Tento tweet upoutal pozornost bývalého ředitele Národní bezpečnostní agentury i CIA Michaela Haydena. Hayden, který je rovněž čtyřhvězdičkovým generálem letectva ve výslužbě a jehož působení ve zpravodajských službách proběhlo za bývalých prezidentů Baracka Obamy, George W. Bushe a Billa Clintona, se k Beschlossovu příspěvku vyjádřil.




Americká politička: „Naše demokracie je ve vážném ohrožení“
„To zní asi tak,“ napsal bývalý šéf CIA na Twitteru.



Dunleavy napsal: „NBD [nic velkého], jen bývalý ředitel NSA a CIA (který byl také mezi desítkami bývalých úředníků tajné služby, kteří podepsali nechvalně proslulý dopis Hunteru Bidenovi o notebooku z října 2020) tady naznačuje, že by měl být Trump popraven.“



„Dopis o laptopu Hunter Biden“ byl dokument podepsaný „více než 50 bývalými pracovníky amerických zpravodajských služeb“, který tvrdil, že laptop údajně obsahující špinavá tajemství o soukromém životě a obchodních transakcích syna tehdejšího prezidentského kandidáta Joea Bidena, je ruská „dezinformace“.



Ačkoli se mezitím potvrdilo, že laptop a jeho obsah týkající se Huntera Bidena jsou skutečné.



Zdroj: foxnews.com
Článek Bývalý ředitel CIA Hayden „navrhuje“, aby byl Trump popraven za to, že má jaderné dokumenty se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden