Berlínští Zelení chtějí legalizovat tvrdé drogy
RSS

Berlínští Zelení chtějí legalizovat tvrdé drogy

Berlín – Legalizace konopí je v německé politice již dlouho diskutovaným tématem. O širší debatu by se nyní měli postarat berlínští Zelení s novou iniciativou. (Foto: Flickr)







Chtějí nejen legalizovat konopí, ale také dekriminalizovat tvrdé párty drogy, jako je kokain, extáze a amfetamin, v hlavním městě.



„Právo na intoxikaci by mělo být ve svobodném městě, jako je Berlín, samozřejmostí, funguje i bez mentality bavorské vesnické policie,“ řekl v pátek krátce před sobotní takzvanou Hanfparade v Berlíně šéf parlamentní frakce Zelených Werner Graf.



Zelení také chtějí, aby policie nevyšetřovala ani nálezy konopí o hmotnosti do 15 gramů. „Joint v parku“ by již neměl být policií stíhán a konopí by již nemělo být zabavováno.



Trestní právo je „špatnou odpovědí pro neškodné huliče,“ řekl Graf a dodal: „Kriminalizace uživatelů drog je přežitkem z minulého tisíciletí a musí skončit.“



CDU však vznesla námitku. To, co berlínští Zelení navrhují, je „lobbing pro dealery a organizovaný zločin“, řekl domácí politik CDU Franz Balzer německé tiskové agentuře.



„Berlínští Zelení jsou na životu nebezpečné špatné cestě,“ říká Balzer. Berlín se v posledních letech stal „drogovým centrem“ a zelené plochy, jako je Görlitzerův park, jsou „rájem dealerů“ – na úkor návštěvníků a obyvatel. Berlín nepotřebuje více uvolnění, ale změnu kurzu v protidrogové politice, říká Balzer.



Zdroj: pledgetimes.com
Článek Berlínští Zelení chtějí legalizovat tvrdé drogy se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden