Po náhlém vypuknutí násilností kartelů hoří auta v celém pohraničním mexickém městě
RSS

Po náhlém vypuknutí násilností kartelů hoří auta v celém pohraničním mexickém městě

Americký konzulát v Tijuaně požádal všechny americké státní zaměstnance, aby se až do odvolání ukryli na místě poté, co v některých částech severního Mexika vypuklo násilí ze strany kartelů. (Foto: Twitter)







Tijuana pic.twitter.com/D3ghuofR0G — Tell the Truth (@DontLetItRide) August 13, 2022 Násilnosti začaly v Ciudad Juarez, mexickém městě na řece Rio Grande jižně od texaského El Pasa, bitvou ve vězení mezi dvěma soupeřícími kartely, při níž zemřelo jedenáct lidí – podle deníku Times of San Diego se pak chaos rozšířil ven do ulic města Juarez.



Tijuana, Mexicali, Rosarito, Ensenada, and Tecate are under seige in Mexico. Many vehicles are being set on fire, stores being set on fire, roadblocks, etc… This is the beginning of War! More updates soon as they come in. Please pray for Mexico and what they are experiencing. pic.twitter.com/jvImLKPuBA — AmySutton (@TeamAmerica2020) August 13, 2022 O víkendu se násilí přesunulo na západ, což opravňovalo americký konzulát v Tijuaně, aby po náhlém propuknutí násilných trestných činů doporučil Američanům, aby se ukryli na místě.



Tijuana is burning! It was so hard to get home tonight… stay home! pic.twitter.com/Zaq6AhpKhQ — Idk (@ohaldair) August 13, 2022 „Generální konzulát USA v Tijuaně ví o zprávách o požárech několika vozidel, zátarasech na silnicích a silné policejní aktivitě v Tijuaně, Mexicali, Rosaritu, Ensenadě a Tecate,“ uvedl konzulát. „Zaměstnanci americké vlády byli instruováni, aby se až do odvolání ukrývali na místě.“



LATEST IN MEXICO: Residents of Tecate, Tijuana, Playas de Rosarito, Mexicali, and Ensenada are sharing videos of burnt vehicles in the street. The U.S. Consulate to Tijuana has confirmed the attacks. pic.twitter.com/K46LtytBc5 — WeThePeopleFreedomWorld (@wepeoplefreedom) August 13, 2022 Místopředsedkyně okresu San Deigo Nora Vargasová varovala všechny „obyvatele dvou států, aby byli opatrní a řídili se doporučeními vládních úředníků a vyhýbali se zbytečným cestám, aby umožnili úřadům vykonávat jejich práci a zachovat bezpečnost. V myšlenkách jsem s těmi, které tyto události zasáhly.“



Zde jsou záběry chaosu, který se šíří Tijuanou a kartely mezi sebou svádějí souboj.



Zdroj: timesofsandiego.com
Článek Po náhlém vypuknutí násilností kartelů hoří auta v celém pohraničním mexickém městě se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden