ODS by měla opustit svoji europarlamentní frakci, jejíž zástupci prosazují zcela jiné hodnoty než největší vládní strana
RSS

ODS by měla opustit svoji europarlamentní frakci, jejíž zástupci prosazují zcela jiné hodnoty než největší vládní strana

Jistě víte, že v EU je hned několik frakcí, z nichž některé se i svým hlasováním a podlézáním globalistům vzájemně příliš neliší. Pokud by se sjednotily v jedinou frakci, ani bychom to nepoznali. Lidovecká frakce spolu s liberální, zelenou a socanskou jsou v tomto směru jako přes kopírák. Jde o frakce hlasující pravidelně proti zájmům Evropanů. Probruselskou frakcí, i když jen o kapku méně než uvedené, je také frakce sjednocené levice a nakonec jsou zde dvě frakce, které se prezentují jako euroskeptické – ECR a ID.
Pro pořádek připomínám, že z našich europoslanců máme nejvíc členů v liberální frakci a ve frakci lidovecké, což jsou dvě nejvíce eurohujerské frakce. Zde se nachází ANO  (liberální frakce) a KDU-ČSL a TOP09/STAN (frakce lidovecká). Pak máme již jen tři zástupce v zelené frakci (Piráti) a jednu zástupkyni ve frakci sjednocené levice (KSČM). Tím končí frakce, které se prezentují jako „prounijní“.
Dvě frakce, které se prezentují jako euroskeptické, jsou ECR a ID. Ve frakci ID jsou zásadní odpůrci EU, najdete zde i několik stran, v jejichž programu je vystoupení z EU (od nás SPD, vystoupení z EU má však z frakce v programu i belgická Vlaams Belang, rakouská FPÖ nebo strana Pravých Finů).
ECR je pak tzv. „frakce reformistů“. V podstatě jde o strany  kritické k EU, ale nepožadující vystoupení, pouze reformu. EU je sice nereformovatelná, ale o tom článek není, to nyní odložme stranou a podívejme se na to, co dalšího strany prosazují. Cituji z jejich základních priorit : Podle programu ECR potřebuje Evropa změnu směrem k decentralizaci a menší byrokracii. ECR chce podporovat spravedlivý a volný obchod a hospodářské oživení, růst a konkurenceschopnost, jakož i reformu migračního systému EU.
Nic z toho – jak sami vidíme na základě konání ODS ve vládě – ovšem sama ODS nepodporuje. Chce naopak víc EU, jeden velký superstát a k odpůrcům migrace nepatří už vůbec. O hospodářském oživení v situaci, kdy nás vláda zcela odřízla od plynu a do značné míry i od ropy, hovořit už vůbec nelze. Konají tak, abychom se stali ještě podřízenější zbídačelou kolonií. Zde je třeba ovšem podotknout, že stejně konaly posledních 30 let i všechny vlády předchozí.
Strany sdružené ve frakci ECR jsou ve svých vlastních zemích zastánci konzervativních hodnot, odpůrci islamizace a zastánci absolutní svobody slova. Většinu z těchto stran alespoň okrajově sleduji, takže vím, že s cenzurou zásadně nesouhlasí. Některé z těchto stran byly dokonce v minulosti samy ze strany systému cenzurovány (španělský VOX, Fratelli di Italia Giorgie Meloni a SD ze Švédska). Cenzurovány jim byly sociální sítě – buď celé účty nebo jednotlivé příspěvky. Webové stránky ne, ty se jako takové se v jejich zemích necenzurují nikomu.
S těmito stranami v jedné frakci je však i naše ODS, zastánce tvrdé cenzury a zásadní odpůrce svobody slova. Vůbec netuším, zda ostatní strany frakce tuší, jakou „kukačku“ mezi sebou mají. Je sice pravda, že ODS – pravděpodobně v rámci oddanosti frakci – někdy hlasuje proti EU, ale to víc než co jiného ukazuje totální prohnilost a pokryteckost této partaje.
Před časem byl z lidovecké frakce vyloučen maďarský Fidesz s tím, že strana nezastává „hodnoty frakce“. ODS by si tedy měla rozmyslet, zda setrvávat ve frakci, jejíž hodnoty nevyznává. V posledních dnech byly vypnuty další weby a je jen otázkou času, než dojde i na poslední u nás ještě nějakou záhadou přežívající weby, mezi nimiž je i můj web.  Ten se totiž názorově značně různí od oficiální doktríny, což ho jasně odsuzuje dřív či později ke smazání. Jediné důvody proč přežívá, jsou možná jen ty, že nemá tak velkou návštěvnost jako smazané weby
Musím nyní zdůraznit, že NIKDE v EU nemazali alternativní weby. Ani jeden jediný. Nikde, jedině v ČR. Na Slovensku smazali také několik webů, ale masové mazání v počtu více než 100 webů jako u nás to nebylo. Žádná jiná země EU si nedovolila smazat jeden jediný web. Vím to, neboť hlavní alternativy všech zemí EU (ale i mimo EU) sleduji velmi pozorně. Pokud by byly smazány, tak bych to zaznamenala. A pokud by se v jejich zemích mazalo, tyto weby by o tom psaly.
Nikde se navíc neví o tom, k jakým čistkám u nás došlo. Nikde v zahraničí se o tom totiž nepsalo. Zřejmě tyto zahraniční weby české nesledují. Ale nyní jsem již nechala asi 30 hlavním alternativním webům ze zemí EU odeslat varování. Jednak před tím, že podobná cenzura by se mohla dřív či později dostat do jejich zemí, ale i před tím, že strany, které se ohání svobodou, ale samy si mezi sebou drží partaj, která je zásadním odpůrcem svobody slova, zřejmě nejsou ve svojí politice příliš upřímné. Tyto weby totiž mnohdy strany uvedené frakce samy podporují.
Před posledními eurovolbami byl kandidátem na šéfa EK za frakci ECR europoslanec Zahradil. Člen strany, která je zastáncem cenzury, jaká zde nebyla snad od 50. let minulého století. Osmdesátky byly již dobou uvolňování, naopak padesátky utahovaly šrouby. A to se děje nyní.
Skutečně mají tyto strany, jejichž sociální sítě byly jejich vládami cenzurovány (hodně se svého času psalo hlavně o blokaci VOXU na twitteru) zájem, aby je zastupoval člověk, který patří ke straně, která vyznává tvrdou cenzuru? A co pan Zahradil, který si nedávno v jakémsi videu hrál na obránce svobody slova? Jak je pyšný na vlastní partaj? Zdá se, že s ní souhlasí. Nezaznamenala jsem, že by se vůči totalitním praktikám jeho mateřské strany jakkoli vymezil.
Bylo by proto jistě namístě, kdyby se strana, jejíž hodnoty se od dob Klause zásadně změnily, odstěhovala do frakce, která mnohem lépe vystihuje jejich skutečnou politiku, třeba do frakce lidovecké, kde by byli se svými soukmenovci ze SPOLU…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden