V reakci na pokus o vraždu Rushdieho nabízí pákistánský politik 20 milionů dolarů za hlavu Geerta Wilderse
RSS

V reakci na pokus o vraždu Rushdieho nabízí pákistánský politik 20 milionů dolarů za hlavu Geerta Wilderse

Vyhlášené fatvy jsou zpravidla dřív či později realizovány. To tedy v případě, že se nepodaří tomu, na koho je fatva za urážku islámu uvalena, dokonale skrýt. I to je důvod, proč má většina světoznámých odpůrců islámu zajištěnu na 24 hodin denně ochranku.
Jedním z těch, kdo leží muslimům v žaludku nejvíc, je nizozemský politik Geert Wilders. Fatva je na něj vypsána již roky a pokusů o atentát již proběhlo několik. V reakci na pokus o vraždu Rushdieho nyní vyzval pákistánský politik k vykonání fatvy, vyhlášené právě proti tomuto nizozemském politikovi, za což nabízí 20 milionů dolarů…
Twitter pozastavil účet pákistánského politika na platformě poté, co ve tweetu slíbil částku 20 milionů dolarů tomu, kdo zavraždí šéfa nizozemské Strany svobody a poslance parlamentu Geerta Wilderse.
Politik Pákistánské muslimské ligy Rehan M. Sabir v sobotu ve své extázi nad pokusem o atentát na autora Salmana Rushdieho vystoupil na platformě sociálních médií Twitter, aby vyjádřil touhu po atentátu na Wilderse. Sabir chce, aby byl  nizozemský politik další na řadě poté, co Rushdie zemřel ve jménu islámu.
Geert Wilders je i v islámském světě velmi dobře známý pro svou kritiku islámu. Je toho názoru, že Korán vyzývá k násilí a vraždám, a proto by měl být zakázán. Již dříve řekl, že je ohrožena svoboda slova kvůli zákazu kritiky islámu.
Tweet Rehana M. Sabira, který byl stažen poté, co Twitter pozastavil celý účet Pákistánce, zněl:
„Po útoku na Salmana Rushdieho insha’Allah (dá-li Bůh) další na řadě je @geertwilderspvv. Kdokoli na světě, kdo dá @geertwilderspvv hlavu, dám 20 milionů dolarů. Chci @geertwilderspvv hlavu. Chceme hlavu. Všichni muslimové chtějí hlavu.“
Níže můžete vidět screenshot příspěvku z Twitteru, který byl později na základě tisíců stížností platformou smazán.

 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek V reakci na pokus o vraždu Rushdieho nabízí pákistánský politik 20 milionů dolarů za hlavu Geerta Wilderse se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden