Podle vědců už to lidstvo mělo mít dávno za sebou. A nemá
RSS

Podle vědců už to lidstvo mělo mít dávno za sebou. A nemá

Dobrá zpráva: žádná z katastrofických předpovědí minulého století se nenaplnila. Byly jich vysoké desítky, počítáme-li pouze ty, které byly publikovány respektovanými vědci nebo vědeckými institucemi. Zde je jejich limitovaný výběr.



Demokracie může fungovat, pokud platí princip, se kterým přišel, tedy údajně, americký prezident Abraham Lincoln. Podle něj je možné oblbnout všechny lidi na nějakou dobu nebo část lidí po celou dobu, ale je nemožné oblbnout všechny lidi napořád.
Jak oddálit okamžik prozření
Aby tento princip přiměřeně fungoval, je důležitá svoboda slova, která umožní širokému okruhu občanů přístup k různým informacím, na základě kterých si mohou udělat svůj vlastní názor, zda jsou oblbováni a jak moc. Označování všeho, co neodpovídá vládnímu názoru, za dezinformace, je důležitým nástrojem ve snaze prodloužit příchod okamžiku, kdy se dostaví prozření.
Druhým nepostradatelným nástrojem je nekonečná řada krizí ohrožujících existenci lidstva. Jednak takové téma táhne, ale hlavně dostatečně vystrašení lidé jsou ochotni předat státu spoustu pravomocí výměnou za záchranu svého mrzkého života. Ještě rádi budou na demonstracích mávat hesly „Nic nemám a jsem šťasten“ , neboť tváří v tvář apokalypse je to pořád ta lepší varianta.
Níže je výběr apokalyptických předpovědí z těch mnoha, které byly představeny. Kompletní zdroj informace na konci článku.
Konec se blíží, ale zatím nepřišel
(1) 1919, Oil and Gas News
Během příštích dvou až pěti let se dostanou ropná pole v USA na svoji maximální produkci, po které budeme čelit pouze zrychlujícímu se poklesu.
Pozn. redakce: Možná historicky první předpověď, že ropa dojde.
(2) 1967, biolog ze Stanfordovy univerzity v Salt Lake Tribune
Čas hladomorů se blíží a svého katastrofického vrcholu dosáhne do roku 1975.
Pozn. redakce: A po něm všichni překvapivě ztloustnou.
(3) 1972, dopis vědců prezidentu USA
Hlavním výstupem setkání byla informace, že globální zhoršení klimatu v rozsahu větším, než který civilizace kdy zažila, je reálnou možností a může přijít velmi brzo. Stávající míra ochlazování planety se zdá býti dostatečně rychlá na to, aby přinesla ledovcové teploty během století.
S dostatečnou pomocí světových vůdců můžeme efektivně zorganizovat výzkum a snad najít odpovědi na tuto hrozbu.
Pozn. redakce: Moudrý dopis. Slovní spojení „ Zdá se býti“ a „ může“ vylučuje jakoukoli odpovědnost, když ty peníze, co nám dáte, budou k ničemu.
(4) 1974, vědci v Guardian
Vesmírné satelity ukazují, že nová doba ledová se rychle blíží.
Pozn. redakce: Protažením křivky klesajících teplot dospěli vědci k závěru, že se blíží doba ledová.
(5) 1976, vědci v knize The Genesis Strategy
Dnes mohou klimatologové na základě pozorování přírodních jevů z minulosti předpovídat změny počasí v budoucnosti. Bude se ochlazovat. Vědci umí předpovědět počasí za deset nebo 30 let. Předpovídají ochlazování severní polokoule.
Pozn. redakce: Většina velkých objevů vznikla tak, že někdo řekl něco jiného , než říkala většina. Tohle nebyl ten případ. Jak je snadné tvrdit to, co říkají všichni.
(6) 1988, Canberra Times
Ředitel environmentálního oddělení OSN prohlásil, že během dvaceti až čtyřiceti let budou Maledivy téměř pod vodou z důvodu stoupající hladiny oceánů. Jejich konec může ale přijít již v roce 1992, kdy dojdou zdroje pitné vody.
Pozn. redakce: Automatický překladač to přeložil jako: Nemůžeme na peníze čekat tak dlouho.
(7) 1996, Richard Smallery, nositel Nobelovy ceny za chemii
Produkce ropy dosáhne bohužel svého maxima pravděpodobně v roce 2020, pak začne klesat.
Pozn. redakce: Vědci nechápou, čeho je schopen člověk hnán mrzkou touhou vydělat peníze. Například objevit nový způsob těžby.
(8) 2008, vědci z NASA
Je s námi konec. Doktor Hansen, odvolávaje se na ostatní vědce, uvedl, že během příštích pěti až deseti let bude Arktida v létě bez ledu. Jedinou nadějí je drastická akce.
Pozn. redakce: Protažením křivky stoupajících teplot dospěli vědci k závěru, že Arktida bude bez ledu.
(9) 2013, recenzovaný článek v časopise Nature
Autoři článku tvrdí, že Arktida bez ledu znamená metanovou katastrofu, jejíž náklady budou stejně velké jako hrubý domácí produkt na celém světě.
Pozn. redakce: Automatický překladač: Připravte se, že nám dáte ale opravdu hodně peněz!




syrzdarma.cz




Zdroje:
(1) 1919 Ropa
(2) 1967 Hladomor
(3) Viz níže
(4) Viz níže
(5) 1976 Ochlazování
(6) 1988 Maledivy
(7) 1996 Ropa
(8) 2008 Arktida
(9) 2013 Bez ledu


The post Podle vědců už to lidstvo mělo mít dávno za sebou. A nemá first appeared on .


Nejčtenější za týden