Minnesota (USA): Bílí učitelé veřejných škol budou brzy propuštěni (video)
RSS

Minnesota (USA): Bílí učitelé veřejných škol budou brzy propuštěni (video)

Protibělošský rasismus je dnes v kurzu. A to zejména v USA, odkud se však již dostává i do Evropy. Je nejen tolerovaný, ale dokonce i systémem podporovaný. Děje se tak zejména v Demokraty ovládaných oblastech, kde jsou dokonce černoši při páchání nenásilných trestných činů (krádeže, rabování, drogové přečiny, dopravní přestupky) beztrestní.
Stejné je to pak i při přijímání na jakékoli pracovní posty, zejména ve veřejné sféře. To potvrdilo i aktuální rozhodnutí, k němuž došli v Minnesotě, kde mají být ze škol odstraněni bílí učitelé.





Barevní učitelé na Minneapolis Public School získají pro nadcházející školní rok dodatečnou ochranu na základě nové smlouvy, která jim umožní udržet si práci na úkor bílých učitelů.
Cílem pracovní smlouvy je chránit „nedostatečně zastoupené obyvatelstvo“ a zabránit tomu, aby se převážně bílí zaměstnanci okresu stali homogennějšími, podle zprávy zveřejněné v pondělí.
Podle  článku publikovaného v červnu v Minneapolis Star Tribune je asi 60 procent studentů Minneapolis nebělochů, ve srovnání s 16 procenty učitelů v okrese a 27 procenty začínajících učitelů.
Dohoda uvádí, že „diskriminace v minulosti způsobila, že barevní učitelé jsou nedostatečně zastoupeni, což vyústilo v nedostatek rozmanitosti učitelů“.
„Učitelské odbory a školní okrsek se na rozhodnutí vzájemně dohodly,“ řekl mluvčí veřejné školy v Minneapolisu.
Zástupce Upper Midwest Law Center řekl Alpha News, že dohoda je protiústavní.
„Kolektivní smlouva otevřeně diskriminuje bílé učitele, a to pouze kvůli barvě jejich kůže, nikoliv kvůli jejich senioritě nebo zásluhám,“ řekl James Dickey, hlavní poradce UMLC.
„Učitelé a daňoví poplatníci v Minneapolis, kteří se staví proti takovému vládou sponzorovanému rasismu, by se měli proti němu postavit.“
„Smlouva je jednou z prvních svého druhu v zemi a obrovským krokem vpřed v udržení učitelů s jinou barvou pleti,“ řekli odboroví předáci deníku Star Tribune.
„Může se stát národním modelem a školy v jiných státech se snaží poučit z toho, co jsme udělali,“ řekl Edward Barlow, člen výkonné rady Minneapolis Federation of Teachers…


 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Minnesota (USA): Bílí učitelé veřejných škol budou brzy propuštěni (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden