Holandsko: Po vyvlastňování farem jsou zřejmě na řadě i hotely, které mají sloužit jako migrační centra
RSS

Holandsko: Po vyvlastňování farem jsou zřejmě na řadě i hotely, které mají sloužit jako migrační centra

Jak známo, tak na místě vyvlastněných farem se mají objevit především bytové komplexy pro „Novoevropany“. Jenže celé vyvlastnění a výstavba ze vším všudy nějakou dobu potrvá. A nizozemská vláda potřebuje obohacovače ubytovat ihned a – jak se zdá – zřejmě ve větším počtu. Zde opět připomínám, že během tohoto měsíce přerozděluje EU 8000 Afričanů z Itálie do dalších zemí EU, takže je více než pravděpodobné, že jednou z těchto zemí je také Holandsko.
Každopádně nyní potřebuje Rutteho vláda naléhavě ubytovat přes 300 obohacovačů a zvolila si k tomu hotel v malé vesnici. A invazisté zde mají být ubytováni i přes odpor starosty obce a místních občanů.
Nizozemský kabinet chce poprvé udělit povolení pro přijímání žadatelů o azyl bez dohody s magistrátem. Jedná se o hotel ‚t Elshuys v Albergenu v okrese Tubbergen.
Centrální úřad pro přijímání žadatelů o azyl (COA) od dubna s magistrátem jednal o povolení k přijetí v hotelu. To zatím k ničemu nevedlo. Státní tajemník Eric van der Burg (Asylum) dělá výjimečný krok k tomu, aby sám rozhodl o povolení.
Magistrát  říká, že je  touto zprávou „nepříjemně překvapen“. „Jako obec jsme nebyli včas informováni a nemohli o tom informovat nejbližší okolí.“
Magistrát je toho názoru, že příjem žadatelů o azyl v místě nezapadá do územního plánu a že nové azylové centrum v Albergenu není úměrné počtu obyvatel.
V úterý večer se před hotelem sešly desítky lidí (viz titulek) .  Byl odpálen i ohňostroj. „Lidé to odmítají,“ říká člen zastupitelstva Overijssel Joeri Pool (PVV).
Rozhořčení je velké. „Albergen musí být první, kdo unese další rány od vládnoucích politiků v Haagu,“ řekl zastupitel  Stijn Hesselink. To, co viděl před hotelem především, byl vztek. „Hodně opravdového, oprávněného hněvu. A sdílím ten hněv.“
„Nemůže se stát, že 300 žadatelů o azyl bude najednou umístěno do vesnice, jako je Albergen. Následky jsou nevyčíslitelné a dopad je až příliš velký,“ říká Hesselink. „Kromě toho je nepřijatelný způsob práce kabinetu, COA a v neposlední řadě ‚t Elshuys.  Chytrým trikem přechytračili všechno a všechny, magistrát byl velmi špatným způsobem odsunut na vedlejší kolej a velké částky z našich daní byly rozděleny. “
Zástupce strany FVD v Amsterodamu Tanay Bilgin se diví, co si členové vládní VVD dovolují, že jejich strana ve snaze o zřízení nových azylových center dokonce obchází místní volené politiky, kteří se změnou hotelu na azylové centrum nesouhlasí.
Existuje však silná kritika i ze strany  politiků VVD. Takto reaguje člen Limburské oblasti Teun Heldens (VVD): „Polopolitické Nizozemsko je na dovolené. Nyní je čas se prosadit. Jaké pohrdání místními samosprávami a demokracií! “
Podporuje ho Bart Bisschop, stranický vůdce VVD v obci Renswoude. „Pro to nejsou slova. Co žene naše politiky? Proč se prostě nepostavit za lidi v zemi? To je nechutné a také vnucené silou ,“ píše Bishop.
Lídr PVV Geert Wilders hovoří o „konci demokracie“. „Jsou tlačeni do center obcí. Zástupy „hledačů ochrany“. To jsou ti, kdo ničí naši zemi. Děláme naše ulice nebezpečnými. Tento kabinet se chová jako totalitní okupant, kterému nezáleží na místní demokracii.“
„Takže nyní kabinet také začíná zabavovat hotely pro migranty. Nyní jsou to stále „jen“ hotely. Brzy přijdou se zákonem o stěhování obyvatelstva. Jen počkejte. Brzy budeme deportováni. Tohle se nezastaví, ne samo od sebe!“ varuje bývalý novinář Evert Davelaar.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Holandsko: Po vyvlastňování farem jsou zřejmě na řadě i hotely, které mají sloužit jako migrační centra se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden