„Myslel jsem si, že je všechno zdarma,“ prohlásil Somálec před soudem
RSS

„Myslel jsem si, že je všechno zdarma,“ prohlásil Somálec před soudem

Co je asi Afričanům slibováno předtím, než vyrazí směr Evropa? Stále častěji přichází s tím, že v Evropě je vše zdarma. A vlastně mají pravdu. Ubytování v azylovém zařízení, několikrát denně strava, zdravotní péče, jazykové kurzy a kapesné. To vše čeká na každého, kdo úspěšně dorazí do Evropy. Jenže někdo si pod „vše zdarma“ zahrne skutečně úplně vše – tedy i jízdu vlakem nebo „nakupování“ v obchodě…
V Německu je pro něj všechno zdarma – to byl názor 27letého Somálce, který nyní  bude předveden před soudce.
Jak informovala  federální policie , v pondělí byla upozorněna na to, že v mezipatře hlavního nádraží byl v obchodě chycen zloděj. 27letý muž chtěl ukrást různé potraviny (minerální vodu, limonádu, závin, masové rohlíky, energetické nápoje a špenátové taštičky) za celkem 28,38 eur. Kromě toho muž vypil kávu, kterou nezaplatil.
Necelou hodinu po propuštění z policejní vazby byl muž, který je v Německu od července 2013, znovu přistižen při krádeži. Opět ukradl jídlo, tentokrát sushi, bio krevety a limonádu. To vše za maloobchodní cenu 26,43 eur.
Když byla federální policie znovu informována, policisté také našli 31 pokut za jízdné, které mu byly vystaveny od 31. července 2022. Ty měl 27letý muž ve svém zavazadle. 23 z nich pocházelo od německé železniční společnosti Deutsche Bahn, zbytek od jiných železničních společností. Další vyšetřování odhalilo dalších šest cest od 15. května. Poslední případ byl minulé pondělí, muž cestoval z Hamburku do Mnichova (to stálo 145 eur).
Celková výše škod za všechny cesty, při nichž muž jezdil po celém Německu, činila 3 710,90 eur. Nic z toho zatím nezaplatil.
Adresa v Kasselu, která byla uvedena jako místo bydliště na každém pokutovém lístku, byla falešná, protože muž tam už dlouho nežil. Proto je nyní také vyšetřován pro podvod.
„Znovu řekl policistům, že je číslo jedna, a že je pro něj v Německu všechno zdarma – včetně cest vlakem. Nechtěl poskytnout žádné další informace o této záležitosti,“ uvádí se v prohlášení federální policie.
A dále: „Somálec, který měl s policií v minulosti co do činění již několikrát, působil dojmem, že nebere opatření federální policie vážně, mimo jiné tím, že se neustále smál. Nevykazoval žádné známky poruchy související s alkoholem nebo drogami.“
Po konzultaci s mnichovským státním zastupitelstvím bylo na úterý nařízeno slyšení u soudce. Koneckonců, je to pro něj vše zdarma –  a to jak cesta do vězení, tak stravování i ubytování v detenčním centru.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek „Myslel jsem si, že je všechno zdarma,“ prohlásil Somálec před soudem se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden