NETOPTE A VEZMĚTE SI DALŠÍ SVETR
RSS

NETOPTE A VEZMĚTE SI DALŠÍ SVETR

Česká republika se připravuje na to, že na podzim a v zimě zřejmě nebude dostatek plynu, a tak bude nutné omezit nejen provozy firem, ale také topení v domácnostech. Aniž by to někdo řekl naplno, jednotliví představitelé státu to stále častěji naznačují. Nejistota však v tomto bodě není zrovna to pravé ořechové.
ŠETŘETE ENERGIEMI A OBLEČTE SE
Když potom vystoupí jedna z nejvýznamnějších představitelek státu, předsedkyně Poslanecké sněmovny, v televizi a oznámí, že si prostě lidé budou muset vzít další svetr a že to vlastně není nic tak hrozného, ukazuje to nejen aroganci, ale také určitý pocit bezmoci.
Markéta Pekarová v diskuzi televize Prima otevřeně prohlásila, že by lidé neměli zbytečně vytápět, zbytečně klimatizovat a raději si vzít další svetr. Prý takto jako jednotlivci mají pomoci širšímu celku. A dodala příhodu, kdy jako studentka byla ve Velké Británii, kde se údajně už tehdy topilo méně než u nás.
POMOC NEČEKEJTE
Lidé by přitom na tomto místě čekali určitá slova o tom, jakou pomoc s horentními platbami za elektřinu nebo plyn mohou čekat. Ničeho takového se ale nedočkali. Byli však poučeni člověkem, jehož výplata z jejich daní činí dvě stě tisíc korun měsíčně, jak se mají zařídit.
Ekonom Lukáš Kovanda poukázal na skutečnost, že stát vůbec nic nedělá. Vůbec lidem nepomáhá a naopak s nimi jedná, jako bychom byli v mateřské školce. Občané už to však začínají brát jako výsměch. Lidé totiž očekávají systémové řešení a namísto toho slyší pouze to, že si mají obléci více svetrů.
Zdroj
 


Nejčtenější za týden