Hnědá miliarda
RSS

Hnědá miliarda

V současné době probíhá válka jedné osminy světa proti světu. Jedné miliardy lidí žijících v zemích ovládaných fašistickými režimy proti sedmi miliardám těch, co prý tak strašně postrádají „demokracii“.
Poněkud se to kryje s jednou z pohádek pro servisní jelita – tou o „zlaté miliardě“. Nedávno se s ní dostala do konfliktu jiná pohádka – o půl miliardě – která byla vytesána na Vodicích kamenech v Georgii v Americe (byly postaveny v roce 1980). Najednou se nehodilo vykládat, že je třeba povraždit všechny kromě půl miliardy lidí, a přitom chtít získat podporu celé miliardy, a tak byl tento monument v rychlosti odstraněn. (Hujerovský překlad „poradní kameny“ vůbec neodpovídá skutečnosti, neboť se tam nikdy žádné porady nekonaly, a navíc guide není poradce, ale průvodce. Nejpřesnější je proto tento překlad od překladače, který vystihuje skutečnost, že měly sloužit k tomu, aby vodily lidi za nos.) Další pohádky o nejrůznějších počtech – třeba o onom jednom procentu, nebo o x nejbohatších rodinách jsou určeny pro další cílové skupiny – aby si každý vybral podle toho, ke kolika nejblbějším si myslí, že patří.
Věčně se opakující úvahy, co je podstatou fašismu, co tak nazývat a co nikoli, by bylo dobré ukončit uvědoměním si, že fašismus je „rodovým“ názvem, a všechny ty nacismy, ustašismy, banderismy ap. druhovým názvem. Fašismus v úzkém slova smyslu je tedy něco jako Fašismus fašismus Linné. Podstatou fašismu pak je projekce. Fašisté jsou deprivanti, kteří projikují své vlastnosti a činy na lidi, a o sobě naopak tvrdí, že jsou lidmi nebo dokonce „nadlidmi“, a i si „přivlastňují“ vlastnosti lidí (disimulují). A dělají to vždy co nejrychleji, aby to udělali jako první, aby bylo snadné tvrdit o každém, kdo by se zmínil, že je to přece obráceně, že lidi jsou lidi a fašisti jsou fašisti, že je stejný jako fašisti, nebo přímo, že je fašista. A také natolik razantně, aby si vytvořili „půdu“ pro to, aby pak ze svých tvrzení nikdy nemuseli ustupovat dále než k tomu, že „všichni jsou stejní“. – Je až neuvěřitelné, kolik lidí a jak ochotně jim na tento ubohý trik skáče.
Jak rozeznat, když už ne všechny deprivanty, tak alespoň tu jednu jejich větev – fašisty – od lidí? Krátce řečeno, špatně. Jejich rozpoznávání by mělo být nejzákladnější lidskou dovedností, kterou by lidé měli cvičit od dětství, mělo by být nejhlavnějším předmětem vzdělávání. Tomu tak rozhodně není. Místo toho je v lidech odmalička ubíjeno lidství propagandou vnucující jim, že deprivanti a fašisté jsou přece lidmi. (U deprivantů může být lidství zablokované v různém stupni a také jen dočasně. U fašistů je zablokované ve značné míře, a bývá to chronické.) Propagandou je dokonce i samotný výraz „vymývání mozků“. Brainwashrooming, zkráceně brainwashing rozhodně nemá s mytím nic společného. Jejím cílem je, aby se lidé také vzdali lidství a přijali jejich „evropské“ nebo jaké hodnoty. Nepřesné je i tvrzení, že je poznáme „po ovoci“. – Nejsou to sice lidé, ale nejsou to ani rostliny, aby z nich padalo ovoce.
U fašistů, podobně jako u všech deprivantů, je program lidství v mozku blokován a místo něj je tam nahráno jakési demo… Takže výraz demokracie dnes můžeme také považovat za zkratku z demokreaturokracie – vláda kreatur, kteří mají v mozku jenom demo.
15. srpna 2022  ▓
Jan Kristek


Nejčtenější za týden