Duisburg – německé město, které ovládly zločinné muslimské klany (video)
RSS

Duisburg – německé město, které ovládly zločinné muslimské klany (video)

Pamatujete si ještě seriál „Místo činu“, v němž komisař Schimanski honil zločince po celém Duisburgu? Už tehdy bylo zřejmě zrnko současné zločinnosti zaseto. Právě někdy v době natáčení seriálu, tedy někdy v 80.-90. letech, se do tohoto města začaly stěhovat turecké a arabské klany, které postupně ovládly část města.
Členové tamních rozvětvených rodin začínají páchat kriminalitu již ve velmi ranném věku a v 18 letech mají mnohdy docela obsáhlý seznam trestů za dobu, co byli mladiství. Policejní razie musí být organizovány v plné zbroji a velmi početném nasazení.
V Duisburgu však neprobíhají jen boje mezi klany a policií, ale i mezi klany navzájem. K jednomu takovému incidentu došlo i ve středu…
Ve středu večer eskalovala odvetná přestřelka mezi téměř 100 členy klanů uprostřed Duisburgu na Hamborner Altmarkt. Ve 20:40 vypukly z ničeho nic bouřlivé scény: lidé pobíhali přes náměstí sem a tam, znovu a znovu se ozývaly výstřely: „Konfrontace si vyžádala čtyři zranění, “ konstatovala policejní mluvčí. Celkem bylo zabaveno dvacet nábojnic. Luxusní BMW bylo doslova rozdrceno.
Noční policejní razie proti velké libanonské rodině byla neúspěšná, protože podezřelí zřejmě předtím zmizeli. Policie však zatkla 15 dalších podezřelých.
Důvod pro válečné propuknutí násilí: boj mezi nepřátelskými klany. Dva kolínští Hells Angels s migračním pozadím, Saman B. a Fatih K., se již dříve setkali na „mírovém summitu“. Po několika dnech eskalovala násilná hádka mezi dvěma členy „Hells Angels“ z duisburského klanu, protože Libanonec byl vyloučen z klubu. Prý udal další motorkáře z klanu policii.
Policejní mluvčí Stefan Hausch je znepokojen: „Situace je napjatá, připravují se další operativní opatření. Přišli sem bojovat i z jiných měst v Porúří, kde byly a jsou další gangy. Alespoň některé z těch, kteří se na tom podíleli, lze připsat klanovému a zároveň i motorkářskému prostředí.“
Policejní prezident Alexander Dierselhuis kvůli dramatické situaci zrušil služební cestu. Byla zřízena komise pro vraždy.

 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden